Hammarby gästar BK Häcken på söndagen.
Mitt speltips: Hammarby X2 eller asian +0,5. Spelet sitter om Bajen undviker förlust.

Häcken står på fyra inspelade poäng hittills. Bleka i premiären (1-0-tosk hemma mot Mjällby), tappade 3-0-ledning till 3-3 mot Djurgården innan de slog BP med 4-3 senast i en galen match. Jag är inte så imponerad av Häcken hittills. Släppte till mängder av målchanser mot BP medan de själva gjorde mål på det mesta. Tackade och tog emot då jag spelade Häckenseger där. Men inte helt välförtjänt och lite oroande för deras del.

Som jag varit inne på är det inte så konstigt att Häcken sliter lite. Om vi zoomar ut så har de tappat sex-sju klasspelare sedan förra somamren - dessutom nytt tränarteam. Har såklart ersatt spelartappen, men det kommer nog ta lite tid innan de hittar helt rätt. Här och nu håller jag Häcken som klart sämre än tidigare säsonger, blir förvånad om inte avståndet till guldet är rätt stort när vi summerar 2024.

Bajen smyger fint?

Hammarby var illa ute mot Elfsborg senast. Klart sämre i första halvlek, men hittade rätt i andra halvlek och vann till slut välförtjänt med 3-0. Slog Kalmar i premiären och var chanslösa nere i Malmö i sina tidigare matcher. Min känsla är att det är en tunn linje runt Hammarby just nu. Funnits en hel del missnöje senaste säsongerna med allt från hur spelet sett ut till vilka som värvats/sålts. Delar av hemmapubliken buade ut Bajen i halvtid mot Elfsborg för att ta ett exempel. Efter matchen? Karneval.

Därför känns det här lite som en vägskälsmatch. Bra prestation och poäng eller seger - nästan drömstart för Hellberg och arbetsro. Förlust och missnöjet kommer bubbla upp.

Jag tror Hammarby har rätt bra poängchans. Fick igång Djukanovic senast som målskytt och försvarsspelet såg bättre ut än tidigare också. Besara levererar alltid poäng och börjar hitta rätt positionsmässigt efter Hellbergs experimenterande med honom som sexa.

Häcken har gjort sex mål på två matcher och marknaden vätar sig en målrik match. Jag är inte så säker på det, tycker som sagt att Häcken haft medstuds och gjort mål på så gott som allt mot både Djurgården och BP. Kan inte fortsätta att göra mål på 25% av sina avslut liksom. Nu ska det inte dras alltför stora växlar efter bara tre matcher, men Häcken har bland det lägsta xg i serien hittills. Även Hammarby har överpresterat vad gäller den biten - så jag tror det här faktiskt blir tajt och målsnålt. För dagen skiljer det inte så mycket mellan lagen i min bok. Då backar jag hellre upp underdogen. Både 2021 och 2022 slutade det här mötet 1-1 - kan se något liknande igen.
This is the stats tab
This is the post tip