Har skrivit det förr och tror att Häcken kommer komma starkt i höst. Finns mycket kvalitet i truppen och så länge de inte drabbas av skador tror jag de kommer högre än tabellen visar i dag. "Returmatch" hemma mot Helsingborgs IF. Ett lag Häcken är bättre än i mina ögon och tror det blir tre poäng igen.

Senaste mötet
Helsingborg - Häcken 0-2

Allsvenskan
7. BK Häcken 15 7 2 6 29-20 9 23
12. Helsingborgs IF 15 5 3 7 20-31 -11 18

Häcken hemma
8 5 0 3 21-12 9 15

Formen
V, F, O, O, V

Senaste match
Helsingborg - Häcken 0-2

Helsingborg borta
7 2 2 3 8-15 -7 8

Formen
F, V, F, F, F

Senaste match
Helsingborg - Häcken 0-2

John Owoeri och Tefu Mashamaite smällde in ett mål vardera när Häcken tog tre poäng mot Helsingborg sist efter 2-0 på Olympia för en vecka sedan. Nu är det snabbt platsgräs som gäller och ser ingen anledning till att inte spela på Häcken igen. Saknade Paulinho och Nasiru Mohammed men vann ändå, det visar på styrka. Samma sak gäller i kväll.
- Det gäller att vi förfinar vissa saker och återupprepar de många bra saker vi gjorde förra veckan, säger Peter Gerhardsson, som spelade med Owoeri och Samuel Gustafson som strikers sist.
Helsingborg får tillbaka Jordan Larsson och nyförvärvet Amethyst Bradley ”Surprise” Ralani är spelklar. Men som sagt, Häcken på plasten... Det kommer gå fort och det tycker inte jag är Helsingborgs största styrka. Hisingelaget har hållit nollan två raka matcher. Henrik Larsson är inte helt nöjd med sitt skadeläge trots att han får tillbaka lillgrabben Larsson - som är den ende forwarden i matchtruppen.
- Vi har en renodlad anfallare i truppen och det är inte optimalt. Men det är bara att gilla läget och göra det bästa av det.

Häckens trupp

Målvakter: Abrahamsson, Källqvist
Backar: Sudic, Lindgren, Mashamaite, Wahlström, J. Andersson, Arkivuo, Binaku
Mittfältare: Schüller, Abubakari, Ericsson, Gustafson, Berggren, A. Andersson
Yttrar o Forwards: Savage, Owoeri, Kamara

Saknar: Paulinho, Nasiru Mohammed

Helsingborgs trupp

Matchtruppen: 1. Matt Pyzdrowski (mv) 3. Frederik Helstrup 5. Johan Mårtensson 6. Andreas Landgren 8. Martin Christensen 10. Anton Wede 11. Adam Eriksson 13. Alexander Achinioti-Jönsson 14. Amethyst Bradley "Surprise" Ralani 18. Jordan Larsson 19. Darijan Bojanic 25. Felix Bindelöv 26. Peter Larsson 27. Lalawélé Atakora 29. Jesper Björkman 37. Max Svensson 41. Tomer Chencinski (mv) 55. Moustafa Zeidan

Indisponibla: 2. Carl Johansson (skadad) 7. Viktor Ljung (skadad) 9. Matthew Rusike (skadad) 15. Linus Hallenius (skadad) 16. Mikael Dahlberg (skadad) 20. Carl Wede (skadad) 23. Jonathan Larsson (rehab)

SPELTIPS
Häcken vann förra helgens möte och nu är det hemma på snabbt konstgräs, där deras kvicka fotboll kommer mer till sin rätt. Tror HIF får det svettigt om öronen där och spelar Häcken -1 asian (pengarna åter vid uddamålsseger) till 1,85 hos bet365 (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip