Häcken har äran att spela två hemmamatcher i rad på Hisingen. En riktig lyx för ett lag som även i år bara flyger fram. Så frågan är vad eller vilka som ska stoppa laget från Hisingen? Grunden lades under föregående år med många bra värvningar och en ny inmarschlåt “Hisingen till framtiden” som verkligen stämmer överens om hur ljus framtiden är för laget. Ekonomin, akademin, värvningarna och nu även publiktillströmning - ja än så länge är det bara glada miner resultat- och prestationsmässigt. Nu kanske laget står inför sin första stora utmaning när det blev ytterligare två skador i matchen mot Hammarby där Sadiq och Hammar tvingades kliva av. Nu är det en rad viktiga spelare på skadelistan som Häcken kommer behöva klara sig utan. I skrivande stund är Sadiq bekräftad out mot Kalmar FF medan det fortfarande finns hopp för Hammar, även Tobias Carlsson är tillbaka från skada. Själva matchen mot Hammarby var det Traore som stal rubrikerna med ett hattrick. En match där Häcken återigen visade sin klass med ett högre tempo och riktiga spetsspelare mot ett bra Hammarby.

Gästerna är Kalmar FF som också är en klubb som mår bra efter ett fint fjolår och där Henrik Jensen kunnat bygga vidare på det som Rydström byggt upp. De ska nu försöka få det gulsvarta laget att komma ner på jorden igen. Ett Kalmar som inte visar respekt mot något lag i serien. En bra allsvensk premiär mot Malmö FF där man kunde fått med sig någon poäng och nu senast en stabil seger mot IFK Göteborg med 2-0 utan att övertyga alltför mycket. Kalmars defensiv får mycket hyllningar och i synnerhet målvakten Friedrich som är oerhört viktig med sina räddningar, spelet med fötterna och sina ledaregenskaper. Det är inte enkelt att göra mål på Kalmar och de visar stabilitet oavsett motstånd. Läget i Kalmar är något osäkert där målskytten Simon Skrabb saknades i träning, Robert Gojani och Johan Karlsson inte är fullt redo och likaså gäller Arash Motaraghebjafarpour.

En mer kontrollerad matchbild när offensiv spets saknas

Tror på en jämn matchbild där Kalmar FF fortsatt kommer kunna äga boll trots tufft motstånd. Det kommer gå fortare men tror att Kalmar bara har fördel av ett bra och jämnt underlag på sättet de vill spela på. I Häcken kommer det givetvis märkas av att en sådan spelare som Sadiq missar, det är en så oerhört duktig spelare som inte lär bli kvar efter sommaren. Visserligen finns det bra alternativ i Uddenäs och nye Kamara men med Kalmars styrka i pressen och defensiven så tror jag att det inte blir lika mycket hawaii som det brukar bli på Hisingen. Med Sadiq och Traore tillsammans blir spelet också mycket rakare och mer kontringsinriktat. Medan det nu förhoppningsvis blir mer kontrollerat och mer ägande av boll.

Väljer att gå på underspelet i denna match men väljer en högre lina utifall att Häcken är på för bra offensivt spelhumör.

Spel: Asian under 3 mål till 1.71 hos Pinnacle
This is the stats tab
This is the post tip