Häcken tar emot Kalmar FF på söndagen.
Mitt speltips: Hovland målskytt.

Det är inte ofta jag skriver om målskyttespel. Men oddset sticker ut en del här, Kambibolag som Expekt , Unibet osv har 4.60 på det här spelet. Så det här är ett högt odds, men det är klart att det ska hanteras därefter vad gäller insats och så vidare.

Men mitt case här är att:
- Kalmar släpper till många hörnor generellt den här säsongen. Inget lag har släppt till så många hörnor som smålänningarna. På tre bortamatcher har de släppt till 25 hörnor.
- I de tre senaste inbördes mot just Häcken har Kalmar släppt till osannolika 34 hörnor.
- I nuläget är det favorit på ö3 mål asian i matchen, så marknaden väntar sig en målrik historia.

Så det är rimligt att vänta sig en rätt så målrik historia och det är inte osannolikt att Häcken kommer ha en hel del hörnor. Det är favorit på att Häcken har minst sju hörnor i matchen exempelvis. Varje hörna och fast situation där Häcken lyfter in bollen är det läge för Hovland.

Målfarlig norrbagge

Veteranen Hovland är en målfarlig mittback. Fyra mål 2022, sex baljor i fjol och har hunnit med ett hittills. Given som mittback och har spelat varje minut hittills, så det är låg risk att han byts ut om det inte blir någon skada. Kommer till nästan ett avslut i varje match och är alltid med där uppe och hugger. Är en av de nickstarkaste mittbackarna i serien.

Kalmar har haft sitt målvaktsstrul där Brolin till slut petades senast. Blir inte förvånad om Kindberg får fortsatt förtroende i kassen här med tanke på att KFF vann senast. Han är nästan två decimeter kortare än Samuel Brolin och lite sämre i luften därmed. Även om det blir Brolin som står så har väl han förvisso inte dominerat heller direkt.

Jag tror det här kan bli en rätt svängig historia med en hel del mål. Blir inte förvånad om Häcken skapar 10-12 fasta situationer (hörnor och inläggsfrisparkar) över 90 minuter. Kalmar har knappast rosat marknaden förvarsmässigt.

Med allt det i bakhuvudet testar jag en liten slant på Hovland att göra mål här till högt odds.
This is the stats tab
This is the post tip