Förmodad toppmatch i Allsvenskan när Häcken tar emot MFF.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen.

Tunga avbräck för Häcken som har Irandust och Tuominen långtidsskadade. Leo Bengtsson gick sönder i premiären och ryktades vara out här. Ändå med i truppen, får se om han kommer till spel. Martin Olsson är också skadad, vilket ger en mindre stark vänsterkant. Bäste defensive mittfältaren Friberg fick kliva av och är ett frågetecken. Mest offensiva avbräck alltså - offensiven kommer ledas av talangfulle men oprövade Traore + nye Heintz. Och Jeremejeff såklart. Skulle kunna se så mycket bättre ut än vad det gör på pappret, jag tror Häcken får svårt att göra mål på MFF här.

Samtidigt är defensiven hyfsat intakt och den är en av seriens bästa med en väldigt stark centrallinje + målvakt. Efter den något oväntade förlusten mot Halmstad är Häcken redan lite minipressat, bör absolut inte förlora igen här. Tror Alm tar ett kryss alla dagar i veckan och inte kommer vara främmande för att spela på det.

Malmö FF inledde med att vinna med 3-2 mot Bajen. Släppte inte till många målchanser alls mot ett effektivt Bajen. Med proffsryktade Ahmedhodzic i spetsen ska Malmö ha en av seriens bästa försvar och när vi summerar säsongen ska de vara ett av lagen med minst antal insläppta. Enda frågetecknet är väl Marko Johansson i kassen, men förhoppningsvis behöver inte han agera så ofta den här gången.

Matchen spelas på Bravidas konstgräs, ett underlag Malmö trivs klart sämre på än gräs. Rutinerade pjäser som Christiansen, Toivonen, Rieks och Berget är spelare som knappast påverkas positivt av konstgräs. Fyra raka inbördes matcher som spelats i Göteborg har gått under 2,5 och det brukar sällan vara böljande chansrika tillställningar när lagen möts på den här arenan.

Jag tror underspelet är en utmärkt startposition i den här matchen. Känslan är att det kommer vara en del ställningskrig inledningsvis och att det kommer ticka 0-0. Bör gå att spela ö2, ö1,75 eller ö1,5 hyfsat tidigt om det börjar öppna upp sig.

1-1, 0-1 eller 0-2 tror jag det här slutar på.

This is the stats tab
This is the post tip