Mjällby gästar BK Häcken på lördagen.
Mitt speltips: X2 eller asian +0,5 på bortalaget. Spelet sitter om Mjällby undviker förlust.

Häcken har såklart hög kapacitet när de fåt spelet att stämma. Men tycker de är en favorit i fara.
- Sedan de sålde Martin Olsson är de försvagade på vänsterbackspositionen.
- Dras med lite skador (Heintz och Samuel Gustafson är out). Frågetecken på viktige Friberg som dras med vadproblem. Hans naturliger ersättare (Faltsetas) är avstängd.
- Häcken fick viss effekt när de fick in Högmo istället för Alm. Lämnat bottenstriden men ligger nu i något form av mittenträsk där de har för långt upp till Europaplatserna för att det ska vara realistiskt. Någon liten procents motviationstapp i de här serielunkfighterna?

Tänkbar elva:

Peter Abrahamsson – Godswill Ekpolo, Joona Toivio, Johan Hammar, Kristoffer Lund – Tobias Carlsson, Gustav Berggren – Patrik Wålemark, Jasse Tuominen, Leo Bengtsson – Alexander Jeremejeff

Mjällby går från klarhet till klarhet. Sedan de bytte tränare har de bara en förlust (DIF hemma). Hade kunnat få med sig fler poäng sett till hur det varit spelmässigt. Hela säsongen har de spelat bättre än de fått poängutdelning för då de haft problem med målskyttet. Bara förlorat med mer än ett mål två gånger - så de är i stort sett alltid med i matcherna. För övrigt bara åtta förluster (lika många som Häcken), så problemet har varit för många kryss. Men alla dessa oavgjorda matcher visar att de är svårslagna.

Även fått in ett par bra lån i varje lagdel. Ligger fortfarande på kvalplats, men känslan är att de kommer klättra förbi minst ett par lag under hösten.

Häcken är rättmätiga favoriter, men jag tycker X2 känns jättebra här då jag tror Mjällby har fin chans att ta poäng eller till och med sno åt sig en seger.

Speltips: X2 eller asian +0,5 på bortalaget.

This is the stats tab
This is the post tip