Häcken kan ta tillbaka serieledningen ikväll när luriga Mjällby kommer på besök i Göteborg. Tobias Sana är spelklar för Häcken.

Senaste möten
Mjällby - Häcken 1-2

Allsvenskan
2. Häcken 17 10 5 2 42:25 35
8. Mjällby 17 7 6 4 18:15 27

Häcken hemma
8 5 1 2 21:12 16

Formen
V, V, F, O, V

Senaste match
Häcken - Helsingborg 5-0

Abrahamsson - Totland, Hovland, Hammar, Lund Hansen - Rygaard, Gustafson, Gustafson - Uddenäs, Jeremejeff, Turgott

Mjällby borta
8 3 2 3 5:7 11

Formen
F, O, V, V, O

Senaste match
Mjällby - Elfsborg 1-1

Brolin - Eile, Moros Gracia, Kricak - Ståhl, Rosengren, Gustavsson, Haliti, Persson - Moro, Nwankwo

BK Häcken har verkligen imponerat den här säsongen. Och med Jeremejeff kvar i laget så finns definitivt chansen att nå långt i år. Guld? Förmodligen inte. Malmö FF och framförallt Djurgården känns som de hetaste kandidaterna, med Hammarby som liten outsider, men Häcken är förskonade från Europaspel vilket kan vara deras edge i höst!
Samtidigt som MFF och Djurgården (vid playoffseger mot APOEL) lirar gruppspel så kan göteborgarna fokusera på enbart Allsvenskan. Och med Uddenäs, Jeremejeff och Turgott framåt samt ett lag som fungerar bra i övrigt, ja då kommer många lag få svårt. Jeremejeff har på egen hand gjort fler mål än många andra lag i serien och ser ostoppbar ut. Laget blir knappast sämre av att Tobias Sana skrivit på och är redo för spel ikväll.

Mjällby väntar på måndagskvällen och det är ett motstånd som inte får underskattas. Andreas Brännström har verkligen fått till ett starkt kollektiv med tydliga idéer som passar truppen väldigt bra. Moros Gracia i backlinjen är väldigt, väldigt fin och framåt hotar Moro och Nwankwo med sitt djupledsspel. Man är bolltrygga men kompakta. Så för Mjällbys del gäller det att få Häcken frustrerat här och straffa i omställningarna. 2-1 till Häcken på Strandvallen.

Häcken kommer från målkalas borta mot Elfsborg (4-4) och en 5-0-kross hemma mot Helsingborg. Jag tror inte alls på en storseger mot ett solitt motstånd här, utan jag tror att Mjällby verkligen har potential att göra livet surt för Häcken. Gästerna är obesegrade sedan sist dessa två möttes och kommer från 1-1 borta mot Blåvitt, 2-1 hemma mot Degerfors, 1-0 borta mot Sirius och senast 1-1 hemma mot Elfsborg. Då var man bara sekunder ifrån att ta alla tre poängen men en forcering gav boråsarna en pinne i 90+4.

Mjällby får klara sig utan Adam Ståhl som är avstängd.
Bénie Traoré, Ali Youssef och Filip Trpcevski är långtidsskadade för Häcken.

SPELTIPS
Jag spelar båda lagen gör mål till 1.75 hos bet365 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip