BK Häcken tar emot Mjällby på söndagseftermiddagen.
Mitt speltips: Häcken asian -1,5. Spelet sitter om de vinner med två eller fler mål i matchen.

Häcken har varit en guldgruva när det gäller hcp-spel den här säsongen. I deras senaste två matcher (derbyn hemma mot Blåvitt och borta mot Varberg) har jag rekommenderat spel på -1,5. Spelet har suttit bägge gångerna. Senast mot Varberg fick Samuel Gustafson en extremt billig utvisning och Häcken tvingades spela med 10 mot 11 i en timme. Ställningen var då 0-0. Trots det vann de med 2-0 och det var närmare fler egna mål än att nollan skulle spräckas.

Att Samuel Gustafson saknas är ett stort avbräck såklart. En av seriens bästa spelare. Men på pluskontot kan vi konstatera att brorsan Simon Gustafson återkommit efter skada. Han gjorde en halvlek senast och tycker han var väldigt bra. De unga spelarna tar kliv och nyckelspelare som Rygaard, Traore och Larsen visar fortsatt fin form.

Inför Varbergmatchen skrev jag följande om Häcken:
"Tuffa hcp-spel brukar vara svårt i Allsvenskan eftersom det är en jämn liga. Men Häcken som lag är lite speciella. När de väl vinner brukar det vara klart, särskilt hemma. Sju segrar i år, samtliga med minst två mål. Åtta segrar med minst två mål förra säsongen. Brukar ösa på även vid ledning och har fina kontringsspelare."

Nu har de åtta allsvenska segrar 2023 - samtliga med mer än ett mål. När de trots ledning öser på till och med när de är en man mindre (som mot Varberg) - ja det säger något.

Mjällby inget konstgräslag

Mjällby kan vara hyfsat nöjda över sin vårsäsong. Tog sig hela vägen till final i Cupen, där de dock gick på pumpen mot just Häcken. Ligger ungefär som förväntat i serien. Dras med ett par offensiva avbräck och har väldigt svårt att göra mål. Tog en tung trepoängare borta mot Blåvitt förra helgen, vilket gav välbehövligt andrum neråt i tabellen. Min känsla är att det kanske var avslutningen på vårsäsongen för deras del. Inte så att de vaskar den här matchen, men tre poäng mot Blåvitt var bra, nu ska de bara klara av den här Häckenmatchen där allt är bonus. Kan vara lite svårt för mindre lag att ladda om när det inte är kniven på strupen-läge. Tappar de bara några prestationsprocent - ja, då blir det åka av.

Tycker väl Häcken inte är ett lag som passar jättebra på konstgräs. Lever mycket på sin tyngd och fysik, sin välorganiserade defensiv. På ett snabbt Bravida-underlag tror jag de kommer få svårt att hänga med.

Häcken är extremt bra hemma på Bravida. Även om Högmos gäng fortfarande saknar spelare är elvan väldigt bra. Får de bara in ledningsmålet tror jag det kan snurra på rätt bra här.

3-1?
This is the stats tab
This is the post tip