BK Häcken tar emot Molde på torsdagen.
Mitt speltips: Över 3.0 mål asian. Spelet sitter om det blir fyra eller fler mål. Förlust om det blir 0-2 mål medan insatsen återbetalas om vi stannar på exakt tre.

Normalt är jag inget fan av att speal såhär tuffa överlinor pre-match. Matcher som många tänker ska bli målrika historier blir ofta inte det. Men i motsvarande match i Norge för två veckor sedan hade jag ett överspel som droppade kraftigt, tror det finns bra chans för ny målrik match (5-1 där).

Häcken vet vi är Allsvenskans målgladaste lag. 3.6 i snitt per match - 17/29 matcher har gått över 3,5 mål. Under sensommaren och hösten har det kanske inte varit samma glödheta offensiv som under våren med Olden-Larsen, Sadiq och Traore. Men fortsatt bra framåt och offensivt lagda trots allt.

Molde är lite liknande i norska ligan. 3.5 mål per match i snitt och 16/27 har gått över 3,5 mål. Vann med 5-1 i första mötet, vilket kanske var lite kryddade siffror. Skapade inte så mycket där. Stod å andra sidan upp bra mot Leverkusen omgången innan och skapade en hel del.

Nu spelas den här matchen på Nya Ullevis gräs. Så det är inte Bravidas snabba konstgräs, där Häcken trivs utmärkt. Borde dock inte påverka så extremt mycket.

Utgångsläget!

Utöver att det är två målglada lag med höga siffror för expected goals i sina matcher gillar jag utgångsläget. Häcken ligger sist i gruppen utan poäng hittills. Dålig målskillnad och förlorat mot alla tre lag - så om de ska vidare måste de vinna här. Förlorar de är det bara att säga adjö till avancemang tyvärr.

Molde har Leverkusen borta och Qarabag hemma kvar. Knappast så att de åker till Tyskland och vinner, så även Molde behöver vinna här om de ska ha chans på EL-slutspel. Skulle de inte nå dit har de bra chans att ta bakdörren in i Conference. Men nog bör de gå för det här.

Häcken har bara ett sätt att spela egentligen. Såg i varje kvalrunda i Europa att de spelade ungefär som de gör i Allsvenskan - de vill lita på sin egen skicklighet. Möter nu ett liknande lag i form av Molde. Måste vara bra chans för bägge att näta och om vi då lägger till utgångsläget att kryss inte gynnar något av lagen (Häcken framför allt!) så gillar jag faktiskt överspelet här.

Speltips: Över 3 mål asian.
This is the stats tab
This is the post tip