Första cupkvartsfinalen blir Häcken mot Norrköping.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål och över 2,5 mål i matchen. bet365.

Tycker Häcken står lite lågt oddsmässigt här, även om de såklart är rättmätiga favoriter. Väljer istället det här specialspelet blgm + över 2,5 mål.

De regerande mästarna ställs mot ett IFK Norrköping som förvisso höll nollan mot Blåvitt förra helgen, men som släppte till rejält många målchanser. Peking har dragits med ett par mittbacksskador under de senaste veckorna och lär så göra här igen. Så det lär bli rätt så reservbetonat i försvaret även denna match för ett lag som även vid fullt tillgängligt spelarmaterial är bättre framåt än bakåt. Mot Blåvitt såg Sigurdsson och Nyman verligen ut att vara påkopplade och så lär det vara även här igen på samma arena. Den duon håller hög hög allsvensk klass och lär skapa sina lägen.

Häcken öste in mål i gruppspelet och tog tre raka segrar. Men släppte samtidigt in mål i två av matcherna. Hade som bekant stora problem med att hålla nollan även i fjol (släppte in mål i 25/30) och inget pekar väl på att det ska bli bättre på den fronten i år med ungefär samma spelatmaterial och offensiva balans på laget.

Framåt så har Jeremejeff inte ersatts och för ett par veckor sedan skadades Turgott. Ska ha in en spelare där då de är lite tunna framåt. Men mot ett erkänt svårspelat Halmstad senast skapades mängder av lägen. Så nog borde de kunna peta in minst en boll här.

Matchup-mässigt tycker jag ett överspel känns bra här. Kan se bägge lagen näta sett till hur lagen ser ut. Finns alltid en risk att utslagsmatcher blir tajta och händelsefattiga, men jag har lite svårt att se det här.

2-1?
This is the stats tab
This is the post tip