BK Häcken tar emot Östersund på lördagen.
Mitt speltips: Under 3,5 mål i matchen.

Att spela under i en Häckenmatch sett till hur de sett ut sensate 8-10 säsongerna kan se ut som ett kamikazee-spel. För är det något lag som konstant krossat lag från lägre divisioner på sin egen hemmaplan är det Häcken. Ofta de gjort 4-5 mål och det varit sommarlov och shorts.

Men lite annat läge nu. Tappat Högmo till Japan och bygger om med en annan bagge:
Pål Arne Johansen.

Har ingen jättekoll på honom, men han kommer närmast från Odd. Ska inte säga att jag har någon jättekoll på honom, men hans Odd var ett av de mer målsnåla lagen i Norge i fjol. Återstår att se vad han är för typ av tränare och hur Häcken kommer se ut. Men den stora grejen är att Häcken senaste året tappat Samuel Gustafson, Traore, Sadiq, Olden-Larsen, Ammane, Sonko, Lund m.fl. Stora delar av truppen som charmat oss senaste säsongerna. Såklart fått in spelare (och pengar för all del också) men de har haft en småstökig försäsong med en del svaga resultat och insatser. Jag har svårt att se att Häcken gör någon form av maxprestation här. Saknar också ett par spelare:
Valgeir Lunddal, Filip Trpcevski, Jacob Barrett Laursen, Simon Gustafson, Johan Hammar och Edward Chilufya är out.

Gustafson och Chilufya får ses som två rätt tuffa offensiva avbräck i nuläget.

Vem ska göra målen för Östersund?

Bortalaget Östersund har som vanligt haft en del spelaromsättning då de tappat bland andra Weilid och Mazur. Keita krigar på som ensam kvar från glansdagarna med Graham Potter. Ser ÖFK numera som ett rätt så grått Superettanlag med Magnus Powell vid rodret. Jag har svårt att se vem som ska göra målen för laget. Malcolm Stolt är väl en ok Superettananfallare, men skrämmer inte i de här sammanhangen. Tror faktiskt Häcken borde ha hyggliga chanser att hålla en nolla mot ÖFK.

Hade det varit ett Häcken med friska Gustafsontvillingar, Sadiq m.fl. så hade något minushcp dunkats till de här oddsen. Men nu är jag lite mer osäker på vart jag har Häcken, inte minst då de bygger om med ny tränare. Kan se 2/3-0 som tänkbara slutresultat. Tycker 3,5 är en rätt så tuff lina att slå sett till de här förutsättningarna och om det skulle se helt annorlunda ut än jag tänker mig bör det gå att ta sig ur ett sånt spel live.

Speltips: Under 3,5 mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip