BK Häcken tar emot Qarabag på torsdagen.
Mitt speltips blir specialspelet: Båda lagen gör mål och över 2,5 mål i matchen. Bygg ihop det som en bet builder eller ta det som ett färdigpaketerat spel.

Hade samma spel på Häcken mot AIK i helgen som gick. Då skrev jag följande:
"...det här spelet (att bägge lagen gör mål och matchen innehåller över 2,5 mål) har skett i 10/12 hemmamatcher för Häcken den här säsongen. I fjol 10 av 15. Väldigt konsekvent lag som normalt skapar väldigt mycket framåt men släpper till en del bakåt. Stundtals inte riktigt sett ut som sig själva senaste veckorna när europadubbleringen tagit ut sin rätt. Men överlag har det på hemmalag fortsatt se ut på liknande sett som tidigare".

Nu misslyckades AIK med att göra mål. Men trenden för bägge lagen att göra mål + över 2,5 är väldigt tydlig i Häckens matcher, Europaspelet har sett likadant ut. I första EL-matchen mot Leverkusen borta för ett par veckor sedan skapade Häcken betydligt mer än jag trodde. Elva avslut, sex skott på mål. Flera straffsituationer. Rätt mycket boll. Nu hemma på konstgräset mot en betydligt sämre motståndare bör de ha jättebra chans att göra mål.

Även om Häcken kanske inte är lika sylvassa som i våras (konstigt vore det efter att ha tappat tre-fyra högklassiga spelare) så är de fortfarande ett väldigt bra lag med många offensiva hot. Simon Gustafson har potential att vara bäst av alla, tyvärr har hans säsong spolierats av skador. Men nu är han tillbaka och borde kunna bli bättre över tid här.

Qarabag bra offensivt lag

Qarabag körde över Molde rätt tydligt i första EL-matchen för ett par veckor sedan. I ligaspelet är de extremt målpålitliga med många mål och häg xg generellt. Här är motståndet annorlunda, men de verkar spela ungefär på samma sätt hemma som borta. Skapade ungefär 3.20 i xg mot Ljubjana över två matcher i EL-kvalet, mot HJK i rundan innan skapade de 5.30 över två matcher. Är ofta med i Europaspel och absolut inga duvungar.

Här lär de ha klass nog att kunna skapa sina lägen mot ett alltid offensivt balanserat Häcken. För Häckens del är 1-1 nte bra nog om de vill gå vidare från gruppen - behöver en trea här.

Tror på bra chanser för bägge att näta och att vi inte stannar på 1-1. Därför gillar jag överspelet i vad jag tror kan bli en väldigt öppen och sevärd match.

Speltips: Båda lagen gör mål + över 2,5 mål
This is the stats tab
This is the post tip