Häcken tar emot Sundsvall på lördagen.
Mitt speltips: Häcken -2,5. Antingen asian -2,5 eller -2 som europeiskt hcp, kolla vad som ger högst.

Normalt inget fan av de här tuffa hcp-linorna som kräver storsegrar. Allsvenskan är normalt en jämn serie. Men tycker det finns förutsättningar för en större Häckenseger här.
- Truppläget ser bra ut. Rygaard är med i truppen (utanför senast).
- Häcken på hemmaplan är traditionellt ett lag som kan totalslakta en motståndare som Sundsvall.
- Guldracet är tajt. Häcken är tre poäng före Djurgården här. Häcken står på +23 i målskillnad, DIF har +26. Kan Häcken äta ikapp och gärna gå förbi Djurgårdens målskillnad har de råd att förlora en match och ändå sluta före Djurgården. Är här Häcken kan samla på sig en bra målskillnad, övriga återstående matcher är tuffa.
- Jeremejeff har tappat lite av det sota skytteligaförsprång han haft gentemot Antonsson. Här läge att dra ifrån igen.

Så ett fullt motiverat Häcken med bra utgångsläge. Sundsvall då?

Visst, de vann mot IFK Göteborg senast. Men jag överskattar inte den segern alls, Blåvitt var tvärusla. Hade 13 raka utan seger innan dess. Har sex förluster med 3+ mål den här säsongen redan och senaste tiden har de matcher som Elfsborg och Norrköping hemma där de lätt hade förlorat med mer om inte motståndarna totalt lallat bort matchen i tvåmålsledning. Om Häcken gör samma sak är det hål i huvudet med tanke på guldracet. Kan lätt se att det rinner på här om Häcken får hål på Giffarna hyfsat tidigt, moralen lär inte vara så hög med tanke på att bortalaget i stort sett är ute vid förlust (om de nu inte insett det tidigare).

Nej, jag tror Häcken städar av Sundsvall här. 4-0/1?

This is the stats tab
This is the post tip