Nykomlingen Varberg mot Häcken.

Senaste möten
Varberg - Häcken 1-3

Allsvenskan
5. Häcken 15 6 6 3 27:16 24
9. Varberg 15 4 5 6 22:23 17

Häcken hemma
8 5 2 1 17:4 17

Formen
O, F, V, F, V

Senaste match
Varberg - Häcken 1-3

Varberg borta
7 1 3 3 11:12 6

Formen
O, O, F, O, F

Senaste match
Varberg - Häcken 1-3

Så sent som i torsdags vann Häcken klart mot Varberg med 3-1. Nu möts lagen igen bara ett par dagar senare. Den här gången på ett snabbt plastgräs på Hisingen. Det är ju svårt att säga något annat än att Häcken är favorit.

Försvararen Joona Toivo tänker så här inför returen.

– Jag tycker att vi gjorde en ganska bra första halvlek. De hade 5-10 min efter målet men annars gjorde vi det bra. I andra blev det bara fight och kamp, jag tycker att vi ska ta med oss det bra spelet från första halvlek. Och även kampen i andra att vi stod bra emot de långa bollarna och alla dueller. Imorgon är det konstgräs och även om mattan i Varberg var nästintill perfekt så går bollen lite snabbade på konstgräs och vi det ska vi försöka utnyttja och snabba upp vårt spel ett snäpp till i den matchen, avslutar Joona Toivio.

Varberg har nu sju raka matcher utan trepoängare. Visserligen rätt många kryss, men det är inget snack om att Häcken har mer spets och ett färskt självförtroende som borde fungera på nytt mot samma lag. Särskilt på ett snabbt underlag hemma i Göteborg där man brukar vara mer pålitliga än på bortagräs. Enligt Jocke Persson har resultaten blivit sämre av försvarsskadorna på Joakim Lindner och Hampus Zachrisson. Till måndagens match saknas även Daniel Krezic, Keanin Ayer och Rasmus Cronvall.

Häckens trupp

Jonathan Rasheed, Pontus Dahlberg, Rasmus Lindgren, Joona Toivio, Tobias Carlsson, Adam Andersson, Godswill Ekpolo, Johan Hammar, Leonard Zuta, Erik Friberg, Gustav Berggren, Alexander Faltsetas, Alexander Søderlund, Jasse Tuominen, Viktor Lundberg, Ahmed Yasin, Leo Bengtsson, Daleho Irandust, Patrik Wålemark.

SPELTIPS
Jag spelar Häcken asian hcp -1 (pengarna åter vid uddamålsseger) till 1.92 hos bet365 (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip