BK Häcken tar emot litauiska Zalgiris på torsdagen.
Mitt speltips: Under 3 mål asian på BK Häcken. Spelet sitter vid 0-2 mål. Förlust på fyra eller fler. Push och återbetalad insats vid exakt tre mål.

Alltid läskigt att sitta på underspel på Häckenmatcher. Helt plötsligt släpper de till tio bra avslut och 2.5 i xg mot vilket lag som helst. Framåt vet vi att de har bra kapacitet, även om det inte riktigt är samma otroligt fina lag som i våras. Deras första halva av Allsvenskan var bland det bästa jag upplevt rent offensivt. Öste in mål och radade upp målchanser i match efter match. Men sedan Larsen + Traore sålts och Simon Gustafson skadat sig är laget som väntat lite sämre. Fått in ett par nya spelare, men det är klart att laget behöver tid för att spela ihop sig. Med tanke på utgångsläget inför den här returmatchen tycker jag underspelet är intressant.

3-1 i första mötet gör att dubbelmötet är så gott som över. Är det något Häcken förhoppningsvis lärt sig efter uttåget mot Klaksvik borde det vara att inte ge bort billiga mål i en sån här match. För det straffar sig även mot mindre namnkunniga lag. Så länge de håller tätt i den här matchen är de vidare. Finns ingen anledning att blotta sig för mycket, ett kontringsmål för litauerna och det är game on igen.

Efter några poängtapp för MFF och Elfsborg är Häcken inbjudna till guldstriden igen. Match mot Sirius redan på lördag, bara två vilodagar inför den. Det är ytterligare en anledning att inte blåsa på huvudlöst.

Slitna nyckelspelare?

Sen tycker jag att Rygaard och Samuel Gustafson sett lite slitna ut senaste tiden. Mittfältsduon är extremt viktig för Häckens spel. Högmo har spelat bägge hårt under sommaren, är väl inte helt otänkbart att någon av dessa får vila eller åtminstone begränsade minuter här.

Litauiska Zalgiris spelade rätt defensivt mot Galatasaray där de åkte ut med 3-2 över 180 minuter. Lyckades begränsa ett Galatasaray med spelare som Yilmaz, Zaniolo och Mertens (förvisso inte i säsong!) till relativt få målchanser. Uppträdde med en hel del respekt för Häcken i första mötet också. Räknar med att de åtminstone inledningsvis agerar på ett liknande sätt här - för visst behöver de göra mål. Men lika viktigt inledningsvis är att inte släppa in mål - då är det över.

Därför tycker jag underspelet är en bra position att börja matchen med. Bör gå att kunna hitta in på en lägre överspelslina live om matchen öppnar upp sig.

Speltips: Under 3 mål asian.
This is the stats tab
This is the post tip