Toppmöte i bästa Superettan!

SUPERETTAN
1. AFC Eskilstuna 6 5 0 1 18:11 15
4. Halmstad 6 4 1 1 11:5 13

HBK hemma
2 1 0 1 3:2 3

Formen
F, V, V, V, V

Senaste match
Skövde - Halmstad 1-3

Nilsson Säfqvist - Boakye, Johannson, Baffo, Ofosu-Ayeh - Kroon, Svedberg, Allansson, Ahlstrand - Karim, Dahlström

AFC borta
2 2 0 0 6:4 6

Formen
V, V, V, F, V

Senaste match
AFC Eskilstuna - Västerås SK 5-2

Wolters - Fors, Michel, Marques, Manns - Alsanati, Hudu, Williams, Mammar - Zekovic, Muhsin

Avstängd: Marques

Att Halmstads BK skulle återfinnas i toppen av Superettan var ingen skräll. Laget är i princip intakt efter degraderingen från Allsvenskan (där laget kollapsade i kvalet mot Helsingborg) och är både försvarsstarkt, spetsigt och samspelt. Dessutom är tränarestaben intakt, Magnus Haglund leder och Pelle Olsson med som någon form av teknisk direktör eller liknande. HBK kommer från en fin 3-1-seger borta mot succénykomlingen Skövde där det inte var något snack egentligen. HBK är urstarkt på fasta situationer så där kommer lördagens motståndare AFC få se upp. Både Baffo och Ante J har hängt påsar så här långt och HBK har dessutom en rätt bred trupp utan kännbara avbräck.
Att HBK ska vara favorit i den här matchen är helt rätt, men jag tycker att oddsmarknaden undervärderar AFC. Serieledaren leder av en anledning.

Sist vände AFC 0-2 till 5-2 mot Västerås SK och visade upp både moral och slående effektivitet. Man har flertalet spelare som visat sig hålla högre nivå än vad i alla fall jag trodde. Fors, Alsanati, Muhsin, York för att nämna några. Till den här matchen är mittbacken Marques avstängd och man har haft en del skador, men det går åt rätt håll. Om inte AFC är alldeles för naivt så kommer man att gå in för att spela organiserat försvarsspel och hoppas att den individuella kvaliteten kan bräcka HBK:s försvar, för det är svårt. Jag tror att AFC tar en pinne på förhand och HBK är nog fullt medvetna om AFC:s offensiva kvalitet. Eskilstunalaget har gjort hela 18 mål på sex matcher vilket är flest av alla lag. HBK har å sin sida 11-5 i målskillnad. Jag tror att vi får se en lite avvaktande matchinledning där inget lag vill hamna i underläge och så kanske någon fast situation avgör till Halmstads fördel. Men med tanke på AFC:s fina form och tro på det man gör så utesluter i alla fall inte jag att man kan skrälla här.

Mitt spel blir på antalet mål i matchen då jag inte vill välja sida, särskilt när HBK är så nedtryckta.

SPELTIPS
Jag spelar under 3 mål asian (pengarna åter vid exakt tre mål) till 1.73 hos Svenska Spel (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

P.S. Lyssna gärna in Rekatochklarts podcast i samproduktion med Dobb. Den heter 3-5-2 Superettan, släpps varje onsdag eftermiddag och finns där poddar finns!

TV: Ulrik och Oliver går igenom en spännande kupong på Stryket!




This is the stats tab
This is the post tip