Halmstad ångar på och möter en nykomling, Akropolis, som gått rätt bra.

Superettan
1. Halmstad 7 5 1 1 12:2 16
6. Akropolis 7 2 4 19:7 10

HBK hemma
4 3 0 18:2 9

Formen
V, O, V, V, V

Senaste match
Halmstad - AFC Eskilstuna 2-1

Akropolis borta
3 0 2 13:5 2

Formen
V, F, O, O, V

Senaste match
Akropolis - Västerås 2-0

Halmstads BK var en av favoriterna att gå upp från superettan redan förra året. Men det ville sig inte. I år kanske det är dags i stället? Ja, det är långt ifrån en omöjlighet. Malkolm Nilsson är en bra målvakt, backlinjen med Adde Johansson och Joseph Baffo är stabil och framåt finns en rad starka namn. Ett anfallspar med Boman och Wiedesheim-Paul skulle oroa även i Allsvenskan. Just Wiedesheim-Paul står redan nu på sju mål framåt, att jämföra med Akropolis bäste målskytt (delat på tre namn) som står på två mål. Akropolis är ingen dålig nykomling. I laget finns många duktiga och framstående namn i division 1-fotbollen de senaste åren. Och Akropolis kommer från en stark 2-0-seger hemma mot Västerås SK senast.

Men HBK, som har tre raka segrar, håller jag trots det som ett starkare lag. Och konstigt vore annars med den rutinen som finns på både superettan- och allsvensk nivå i truppen. Magnus Haglund som tränare är ju helt klart rutinerad han också. Nu är inte rutin allt, men väger man in det, form och hemmaplansfördel (gräs) så tycker jag absolut att Halmstad ska ha det som krävs för att slå Akropolis. Gästerna har en ganska orutinerad backlinje på den här nivån. Unge målvakten Samuel Brolin, 20, inlånad från AIK.

Preliminära elvor (Hallandsposten)

HBK (preliminär): Malkolm Nilsson Säfqvist – Edvin Kurtulus, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson – Samuel Kroon, Joel Allansson, Dusan Djuric, Emil Tot Wikström – Mikael Boman, Rasmus Wiedesheim-Paul.

Akropolis (prel.): Samuel Brolin – Cesar Weilid, Jens Jacobsson, Marcus Haglind-Sangré, Sotirios Nikopoulos – Niklas Maripuu, Christian Rubio – Niklas Lindqvist, Marcus Burman, Mattias Bouvin – Nikola Vasic.

SPELTIPS
Jag spelar Halmstad asian hcp -1 (pengarna åter vid kryss) till 1.78 hos bet365 (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip