Nykomlingsmöte mellan två lag som kan varandra väl efter bra bataljer förra säsongen. Nu möts båda i Allsvenskan och det är en viktig match på spel, på våren behöver det hämtas in en del poäng då topplagen inte kommit igång ännu och det är också farligt att förlora poäng till en förmodad bottenkonkurrent. Med det sagt väntar en spännande match mellan ett hemmalag som hittills bevisat mer än gästerna BP som dock kommer med självförtroende efter segern mot Mjällby.

Halmstad har hittills full pott på hemmaplan trots svåra motstånd i AIK och Djurgården. De har verkligen tagit kampen och spelat kompakt vilket gjort att de stängt ner mycket av motståndarnas offensiv. Inte riktigt lika bra gick det senast borta mot Kalmar FF, en match där Halmstad bjöds på två superchanser men där effektiviteten inte fanns. Kalmar var i det stora hela bättre men med lite flyt kunde det bli match av det hela om Halmstad hade fått liknande utdelning som mot Djurgården. Värt att notera från matchen var att målvakten Malte Påhlsson fick chansen i Halmstads mål i och med Malkolms frånvaro. Mohammed Naeem spelade också från start vilket han inte gjort tidigare. Nu fick han en del kritik för sina missade chanser men tror att Halmstad kommer få användning av honom framöver i kontringsspelet. Nu kommer en match där Halmstad förväntas vinna och det ska bli intressant att se om man fortsätter med samma taktik som mot AIK och Djurgården.

Gästande BP kommer ifrån en tuff inledning med tre förluster, däremot senast skulle det vända när laget hemmaslog Mjällby med 2-0. Det var en jämn match där BP stod för en bra defensiv och inte släppte till mycket chanser alls. 18-årige Filip Sidklev fick chansen i målet då Oscar Linnér saknades och det är bara att hylla Filip som gjorde ett säkert intryck på försvaret i BP. Det var dock Oscar Pettersson som skulle vara skillnaden mellan lagen, han stod nämligen för ett drömmål tidigt i matchen och BP kunde sedan spela av matchen på ett bra sätt. Mjällby kom inte närmre än ett par fasta situationer och en bra chans precis innan slutsignal. Att få hålla nollan var nog väldigt viktigt för BP som haft stora problem med defensiven under inledningen och i denna match tror jag man fortsätter vara försiktiga och inte bjuder Halmstad på för mycket.

Status BP:
-Gustav Sandberg-Magnusson och Oscar Linnér spelade inte senast mot Mjällby. De är osäkra även här.

Status Halmstad:
-Vad det verkar på rapporter saknas enbart Baffoe till matchen.

Viktig match - säkrad defensiv först och främst?

Hemmalaget Halmstad kommer snabbt vilja studsa tillbaka här medan gästande BP säkerligen kan nöja sig med ett oavgjort resultat. Jag tror att BP försöker få till ett mer kontringsspel här medan Halmstad får styra spelet på gräset. Ett Halmstad som hittills inte behövt ta så mycket kommando och mestadels skapat sina stora chanser på kontringar kommer ställas på prov här mot ett för dagen samlat BP. Alltid riskabelt med underspel när det gäller gästerna BP men tror att båda lagen har en lite annorlunda approach till denna match och BP behöver inte riskera allt efter att ha vunnit senast.

Spel: Under 2.5 mål till 2.12 hos Pinnacle
This is the stats tab
This is the post tip