Speltips: Under 2.5 mål i matchen till 1.97 hos Pinnacle

_______________________________________

Två lag som poängmässigt börjat säsongen stabilt och har 4 respektive 6 poäng. Viktig match här som kommer visa lite var lagen står sig när de spelar mot varandra, detta är en match som Halmstad behöver visa att de har bättre prestationer i sig medan för gästande BP en match där de kan utnyttja ett svagare Halmstad och ta välbehövliga poäng.


Halmstad
Senaste match: VSK - Halmstad 1-0
xG: 2.64 - 0.61 (ws)
Skott/skott på mål: 22/4 - 2/1
Possession(%): 76 - 24
Hörnor: 16 - 3
Återigen en sådan där sinnessjuk match som Halmstad ändå lyckas ta sig segrande ur. Börjar med ett tidigt mål där Ofusu-Ayeh tar tillvara på ett missförstånd. Därefter var det bara VSK för hela slanten och de skapade chanser så det räcker och blir över. Halmstad gör ändå allt för seger och offrar sig och med lite medgång lyckas hålla emot trots straffar och en boll som dansade precis innanför mållinjen.

BP
Senaste match: Häcken - BP 4-3
xG: 0.95 - 2.76 (ws)
Skott/skott på mål: 11/5 - 12/8
Possession(%): 55 - 45
Hörnor: 3 - 6
En väldigt underhållande match där BP verkligen skakar om Häcken från start och hela halvleken är BP klart bättre. Förtjänar att få med sig något härifrån men Häcken är giftiga i sina omställningar och man får bara inte släppa in fyra mål ur det tomma intet när man är starka nog och lyckas göra tre mål framåt.

Vad är det som händer i Halmstad egentligen?

Jadu, 44 - 5 i avslut emot senaste två matcherna hintar om att det ändå finns problem trots två vinster. De har varit två straffar som missats av motståndarna, 25% bollinnehav i båda matcherna och 24 hörnor emot. Hur man då kan vinna både mot VSK och IFK Göteborg med 1-0, det är svårt att svara på. Likväl är det väldigt starkt att lyckas stå emot den anstormningen och ha en så låg backlinje och ändå lyckas hålla nollan. Däremot kommer verkligheten ikapp och man måste börja hitta lite mer offensiva hot och etablerande av bollinnehav för att kunna avlasta försvarsspelet och såra motståndet. Nu möter man ett tufft BP som visat hög potential i sitt spel där Mellberg/Engelmark verkligen fått in rätt spelartyper och börjar nu även få fart på Irandust. Laget kommer ofta till avslut så Halmstad kan vänta sig en anstormning återigen. Nu är det dock Örjans Vall och naturgräs vilket tar ner tempot något, väntar mig däremot återigen ett Halmstad som har stor respekt för BP och lär fortsätta ligga lågt och försöka ha en mer stängd matchbild. Det ska dock nämnas att laget har defensiva problem då Baffoe är avstängd och Ante Johansson skadad. Däremot har de visat tidigare på bra ersättare och detta gör att laget bara vill stabilisera ännu mer i spelet. Även en av offensiva hoten Granath är osäker till spel här sedan han fick stå över senast. Tycker underspelet är lockande här som utgång för att sedan se lite hur matchbilden blir hur högt Halmstad vågar ha sin backlinje och om de vill mer på hemmaplan mot ett BP som man vanligtvis behöver slå.

Speltips: Under 2.5 mål i matchen till 1.97 hos Pinnacle
This is the stats tab
This is the post tip