Halmstad tar emot BP på måndagen.
Mitt speltips: Över 2,5 mål. Lucky Sports .

Överspel på en HBK-match? Nu har han blivit galen tänker kanske vissa tänker. För Halmstad minns många som ett riktigt underspelslag, något vi kapitaliserade på fint i Allsvenskan i fjol. I Superettan är de dock lite mer framåtlutade och produktiva framåt (5/8 hittills med över 2,5). Gjort mål i alla matcher och har en av de högsta xg-siffroran i serien. Har en offensiv som är mycket bra för nivån med Lundevall, Boman, Dahlström, Ahlstrand, Kroon m.fl. Senast startade även Marcus Olsson som vänsterback, vilket är en offensiv uppgradering. HBK är seriefavoriter och på hemmaplan ska de ta tag i bitarna i alla matcher oavsett vilka de möter. Så jag räknar mig ett offensivt Halmstad som vill ta tag i det från start här. Här är mittbacken Baffo avstängd, vilket är ett defensivt avbräck.

Men jag gillar överspelet framför allt med tanke på motståndet. BP har 8/8 matcher med över 2,5 mål. Har själva gjort mål i alla matcher hittills, men har inte heller lyckats hålla en enda nolla. Gjort flest mål i serien tillsammans av AFC, men har också högst xg hittills. Så inte tur/slump att det blivit många mål. Är bättre framåt än bakåt och spelar en framålutad fotboll där de litar på sin egen förmåga. Det gör laget oavsett motstånd, så jag kan inte se att de ändrar på det här bara för att det är seriens kanske svåraste bortamatch.

Tycker det ska ses med bra chans att bägge lagen nätar i den här matchen. Jag tror inte vi stannar på 1-1 heller, då HBK knappast kan vara nöjda med det. Därför känns överspelet mycket bra på förhand i vad jag ser framför mig bli en öppen och offensiv match.

This is the stats tab
This is the post tip