Omstart Superettan - en match där Halmstad behöver vinna för att hänga med i racet.

Senaste möte
Degerfors - HBK 1-2

SUPERETTAN
3. Halmstad 15 8 4 3 25:18 28
8. Degerfors 15 6 4 5 23:23 22

HBK hemma
7 4 2 1 11:7 14

Formen
O, F, V, V, O

Senaste match
Jönköping Södra - HBK 1-1

Degen borta
8 3 3 2 11:13 12

Formen
V, F, O, F, V

Senaste match
Degerfors - Frej 3-1

Två lag som blandat och gett under våren. Men för Halmstads del har det ändå räckt till en tredjeplats. Laget ligger (innan matchen mellan Öis och AFC spelats) på tredjeplats och har sex pinnar upp till Helsingborg på direktplats. Hela åtta upp till Falkenberg. Jag tror man får rikta in sig på att säkra tredjeplatsen i höst för avståndet till stabila Falken är stort och Helsingborg kommer bara gasa med Granen och Rasmus Jönsson som tunga nyförvärv.

HBK har plockat in Ivo Pekalski på lån från Oxford och det ska bli kul att se honom spela i Sverige igen. En bit ifrån formen så vi får se om han startar imorgon. I laget finns kvalitet som Peter Larsson, Jesper Westerberg, Thomas Boakye, Gudmundsson, Oremo, Kinoshita osv. Vann sist lagen möttes och mobiliserar staden för ett fullsatt Örjans Vall.

Degerfors är ett lurigt gäng som tar sina poäng. Framförallt kommer trepoängarna på hemmaplan. Sargon Abraham till IFK Göteborg, men det är först efter säsongen, så vi får se hur hans höst blir. Mätt och belåten eller tar han det som att kunna slappna av och spela ut sitt fulla register? Degerfors torskade genrepet mot Norrby med 0-2. HBK spelade 1-1 mot Varberg.

Några spelare out i Degerfors bekräftade av tränaren Stefan Jacobsson:

"Det är ingen fara med Kevin, däremot har vi åkt på tre fotskador i Filip, Joel och även Adrian Johansson så de tre är helt indisponibla. Andreas Jansson har halsont så han får också stanna hemma. Jonas Olsson gör trupp comeback för första gången i år så det är roligt, annars är resten av killarna i truppen med och är friska."

I HBK saknas Pontus Silfwer.

SPELTIPS
Jag spelar rak etta på Halmstad (asian hcp -0,5) till 1.98 hos 888sport och bet365 (2/5 units). Hemmaplansfördel, känning på Allsvenskan och förväntat nära fullsatt.

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip