Degerfors gästar Halmstad på lördagen.
Mitt speltips: Degerfors att ha över 4,5 hörnor.

Hade ett liknande spel på Degerfors förra helgen när de mötte Sirius. Då var visserligen linan 3,5 och inte 4,5. Men konstaterade då följande:
"Degerfors har haft fyra eller fler hörnor i 15/24 matcher. I sommarmötet mot Sirius på hemmaplan hade de tio hörnor. Mot ett par topplag borta och i några matcher där de försvarat ledning har de inte nått upp till fyra egna hörnor. Men här känns det som en låg lina att slå. De måste som sagt framåt för att försöka vinna."

Slutade med sex egna hörnor för Degerfors och spelet satt redan i halvtid. Då spelade de på sin ledning och brydde sig knappt om att anfalla i andra halvlek. Ändå slog de linan. Liknande utgångsläge här med en ny måstematch för deras del. Degerfors har så långt upp till övriga lag (+ sämre målskillnad) att det enda som gäller är att vinna här. De kan inte bara backa hem och hoppas på 0-0.

Halmstad backar hem?

Halmstad är ett lag som brukar ha minst bollinnehav i snitt. Haglund har inget emot att backa hem och låta motståndarna ta hand om initiativet. Nu är väl inte Degerfors lika bolltrillande och ambitiösa i sitt eget spel som de stundtals varit sedan de gick upp. Men när de möttes i Degerfors dominerade Degen med 3-1 i både slutresultat och ungefärligt xg, 57-58% bollinnehav, 19-8 i avslut och 10-7 i hörnor. Nu är det visserligen bortaplan, men jag tror det kommer vara spelmässigt hyfsat jämnt. Halmstad har sex poäng fler, men i grunden är de inga mil bättre än Degerfors.

För Halmstads del så kommer de såklart vilja vinna den här matchen. Men ett kryss är inte fy skam för deras del heller, så vid eventuellt likaläge i andra halvlek bör Degerfors vara lite mer desperata. Kan också tänka mig att Haglund låter sitt lag backa hem lite och försöka såra ett Degerfors som måste blotta sig till slut.

Räknar jag rätt har de släppt till fem eller fler hörnor i 17/25 allsvenska matcher hittills. Med tanke på utgångsläget tycker jag Degerfors borde kunna skrapa ihop till fem eller fler egna hörnor över 90 här.

Speltips: Degerfors att ha över 4,5 hörnor
This is the stats tab
This is the post tip