HBK tar emot Elfsborg på måndagskvällen.
Mitt speltips: 1x eller asian +0,5 på hemmalaget Halmstad.

Guldfrossa i Borås? Eller en verklighet som kommit ikapp efter att tunga pjäser lämnat? Föll i premiären, radade därefter upp segrar genom stora delar av våren och sommaren. Sedan lämnade Ondrejka, Lagerbielke och Römer. Visserligen fått in ersättare, men det är tydligt att det inte riktigt är samma Elfsborg nu som då. Har bara tre segrar senaste sju och det är hemmavinster mot:
- Sirius (1-0 var inte så imponerande där)
- Mjällby (2-0 ingen höjdarprestation)
- Norrköping (3-2 i en match där Elfsborg var mer effektiva).

Tre raka bortatorsk. Dras nu även med en del skador (Bernhardsson och Frick bland annat), vilket gör att alternativen är färre för Thelin. På lördagen vann Malmö FF igen och nu är det press på Elfsborg för att försöka täppa till det där försprånget. Inte så kul då med en tuff bortamatch på gräs när det vankas höst.Elfsborg ställs mot ett HBK som har fyra torsk på elva hemmamatcher. Slagit AIK, Djurgården och Häcken hemma på Örjans Vall och är ett lag som trivs bäst när de får vara underdogs. Har väl överlag fått med sig lite fler poäng än de egentligen förtjänat sett över hela säsongen. Jag är inte så såld på laget, att de har -15 i målskillnad (klar som tredje sämst med det) säger en del. Men har spelat in 29 poäng och det är ingen totalpanik. Mjällby, Degerfors och Kalmar kvar på hemmaplan utöver den här matchen - så nog ska det här lösa sig. Så det här är en rätt så skön match för Halmstads del - allt att vinna.

Gjorde en rätt bra match mot Häcken borta senast där de föll efter ett tilläggstidsmål. Sett till vad andra lag stått i oddsmässigt borta mot Halmstad tycker jag under 1.80 på Elfsborg är för lågt bara. För dagen tycker jag inte Elfsborg är så bra som tabellen säger, det har varit stolpigt en period. Tycker ett alltid svårspelat Halmstad ska ses med bra skrällchans på hemmagräset.

Speltips: Halmstad 1x eller asian +0,5

This is the stats tab
This is the post tip