Toppmatch i Superettan väntar på lördagen när Giffarna gästar Halmstad.
Mitt speltips: Rak hemmaseger.

Tvåan mot trean i tabellen. HBK en poäng före. Mycket på spel alltså.

Halmstad har snurrat hårt på rätt få spelare och känslan är att de tappat lite energi senaste omgångarna. Bara en seger senaste fyra matcherna och dubbla 0-0-matcher mot bottenlagen GAIS och Ljungskile. Positivt då att de får en veckas vila inför den här matchen. Får även tillbaka högerbacken Kurtulus och kan därmed peta in Baffo som mittback tillsammans med Andreas Johansson igen. Viktigt att få tillbaka den ordinarie backlinjen, som är så stark på pappret och om även varit den bästa i ligan hittills. Åtta insläppta på 13 matcher är starka papper!

Tror träningsveckan varit nyttig även för en sån som Wiedesheim-Paul som haft lite problem senaste veckorna. Även Kamara har fått ytterligare en vecka att spetsa formen efter sina skadeproblem. Jag tycker Halmstad är seriens bästa lag tillsammans med Degerfors. De har haft lite problem att bryta ned lågt stående lag, men tror att ett uppbjudande Sundsvall kommer passa rätt bra som motståndare.

Giffarna hakar alltjämt på strax bakom toppduon. Men om vi zoomar ut lite kan vi konstatera att det är två segrar på sju matcher de har. Och de vinsterna kom hemma mot bottenlagen GAIS och Ljungskile. Förvisso samma lag som gäckade Halmstad, men det skriker inte formtopp om laget. Välldigt beroende av Pontus Engblom och till viss del Blomberg. Den duon ser väl till att Giffarnas offensiv är väl så bra som HBK:s och Degerfors. Däremot är defensiven klart sämre än exempelvis HBK:s.

HBK:s defensiv tror jag är bra nog att hanter Engblom/Blomberg. Tycker hallänningarna är mer kompletta som lag och hemma på gräset tycker jag de ska ha bra chans att ta en mycket tung hemmaseger.

2-1?

This is the stats tab
This is the post tip