Speltips: Över 2.5 + båda lagen gör mål till 1.98 hos Betsson

___________________

Tätt matchande nu med återigen en match i mitten av veckan. Det börjar bli alltmer viktigt att hålla fler spelare i form både när det gäller det fysiska och det mentala. För Halmstads del har starten på säsongen varit över förväntan resultatmässigt men där verkligheten nu sakta men säkert börjar komma ikapp med åtta insläppta på två matcher. Försvarsspelet över hela planen är egentligen hög prioritet, tidigare hade de marginalerna med sig men nu börjar utdelningen komma för motståndet på de enkla sättet de får chanser. För Häcken så går de nu att känna igen med sin fartfyllda offensiv med sex mål på de senaste två matcherna varav båda vinster, men däremot håller det inte i längden att ständigt hamna i underläge och släppa in motståndet i matchen.


Halmstad
Senaste match: Halmstad - Mjällby 1 - 3
xG: 0.78 - 1.38
Skott/skott på mål: 8/3 - 9/8
Possession(%): 41 - 59
Hörnor: 4 - 6
Gästerna tog död på Halmstad innan matchen ens hann börja. Mjällby visade effektivitet och gjorde mål på sina första målchanser och trots Halmstad kunde sticka upp ett par gånger så kom man inte speciellt nära ändå. Lite typiskt när försvarsspelet har hyllats att det skulle eskalera i två matcher på rad för Halmstads BK som nu måste hitta stabiliteten.


Häcken
Senaste match: Häcken - Kalmar 3 - 1
xG: 1.85 - 1.66
Skott/skott på mål: 19/7 - 16/6
Possession(%): 56 - 44
Hörnor: 4 - 4
På förhand väldigt rolig match och det blev den också. Häcken spelar som vanligt med mycket offensiv risk och är inte speciellt angelägna om att lägga vikt vid sitt försvarsspel. Föga oväntat var det svängigt och Kalmar kunde ta ledningen innan Häcken skulle vakna. Mycket chanser åt båda håll men där Häcken har så betydligt mer offensiv spets än Kalmar och kunde vinna därigenom.

Häcken med fokus på offensiven släpper till mycket målchanser

Läget hos Halmstad?
Andreas Johansson är fortsatt out och Halmstadspubliken får vänta på sin hyllningsmatch. Marcus Olsson har missat de två senaste matcherna men annars är läget stabilt i truppen och man har nästintill alla tillgängliga.


Läget hos Häcken?
För gästernas del har man ett par skador sedan tidigare som ännu inte kunnat spela i år, men det var en stark elva på benen senast men däremot råder frågetecken kring Mikkel Rygaards medverkan.

Halmstad har blivit mer underhållande i år och kanske är det omedvetet med tanke på att försvaret släpper till fler målchanser än tidigare. Däremot så har man också en offensiv som ser spännande ut och agerar med mycket kraft, Granath och Naeem lyckas ofta på egen hand skapa målchanser bara genom sitt agerande i straffområdet och bemästrar det mesta med fysiken. Det har också slutat med fyra raka båda lagen gör mål + ö2.5 (2-1, 1-3, 5-2, 1-3). För gästande Häckens del är det fortsatt offensiv vikt och bara en sådan roll som Julius Lindberg har vittnar om att det kanske inte är defensiv prioritet, när han spelar som högerback men har en position närmare en ytterforward. Det har blivit åtminstone fem matcher med över 2.5 + blgm (3-3, 4-3, 2-1, 1-2, 3-1) men där det alltid är mycket målchanser för båda lagen. Även om Häcken är tydliga favoriter här så får man aldrig räkna bort Halmstad och heller aldrig räkna med Häcken i sådana här matcher…
Över 2.5 mål + Båda lagen gör mål till närmare dubbla degen tycker jag om här i en öppnare matchbild.


Speltips: Över 2.5 + båda lagen gör mål till 1.98 hos Betsson
This is the stats tab
This is the post tip