Halmstad tar emot Hammarby på torsdagskvällen.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen.
Halmstad har haft under 2,5 mål i tre av fyra matcher hittills. Enda undantaget är borta mot Sirius där det rann på mot slutet. Trots en del snack om mer eget spel osv inför säsongen så har de stått väldigt lågt hittills. Särskilt delvis för att de i vissa matcher haft en ledning att försvara. Men även annars har de valt att stå lågt och fokusera på försvaret. Blir inte förvånad om det är laget med lägst målsnitt/match när vi summerar serien i slutet av året.

Har överlägset lägst expected goals hittills vilket alltså visar att de skapat väldigt få målchanser. Svårt att se det ändra sig när materialet är det samma. Här är det dessutom ett större lag på besök, lite allt att vinna-känsla. Så nog kommer HBK vara nöjda med att lämna över initiativ och bollinnehav till Bajen.

Halmstads försvar är väl inte betongstarkt som för ett par år sedan. Släpper till många avslut och i vissa matcher när motståndarna får medstuds kommer Halmstad lätt släppa in 4-5 mål. Men de får tillbaka Baffo efter avstängning här och det lär ge en boost.

Bajen uddlösa utan Djukanovic?

Hammarby har frågetecken på Djukanovic. I skrivande stund har truppen inte släppts, så vi får se om han kan spela eller inte. Men han klev av helgens match mot Häcken och har missat träningar i veckan. Har Västerås redan på måndag, så knappast någon poäng med att stressa tillbaka honom. Skulle han missa matchen är det ett avbräck då han sett bättre ut senaste matcherna. Tillsammans med Besara (och möjligen Erabi) den jag håller som viktigast för Hammarbys offensiv.

Som tänkbara ersättare bakom honom ser det formsvagt och tunnt ut. Sen är Hammarby inte samma gladspelande "överlag" de var under Billborn. Var ett annat lag med Marti Cifuentes och vi får se hur det blir över tid med Hellberg - men över tid är det inget offensivt spel som imponerar eller skrämmer överdrivet mycket. Alltjämt väldigt beroende av Besara, vilket Haglund och Pelle Olsson såklart vet och säkert har en plan för.

Defensivt ser Hammarby helt okej ut. Ett lyft med Kurtulus tillbaka efter skada. Mot ett trubbigt HBK bör Bajen ha bra chans att hålla hyfsat tätt.

Örjans Valls gräs lär inte vara särskilt lättspelad och de yttre förutsättningarna kommer inte bjuda upp till skönlir. Jag ser framför mig en rätt trubbig match med en hel del avbrott. Ett Halmstad som står lågt och gärna vill dra ner på tempot mot ett Hammarby med (eventuella) offensiva avbräck. Kan se en match där inget lag gör fler än ett mål. När HBK tog emot Blåvitt stängde oddset på under 2,5 på runt 1.70, vilket jag tyckte var lite lågt då. Ser inte varför det ska vara så stor skillnad i den här matchen egentligen.

Speltips: Under 2,5 mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip