Allsvenskans fyra sista omgångar ska spelas av efter det två veckors långa landslagsuppehåll vi nu kan lägga bakom oss. Seriesegraren och de två degraderade lagen är redan nästintill utkristalliserade, och när IFK Göteborg gästar Halmstads BK är det två lag som har fokus på nästa säsong. Jag tror Blåvitt, med bättre trupp och lag, kniper alla tre poäng och vinner till det fina oddset på @2.00 på bet365 .
___________________________________________________________

***Statistik***

8) IFK Göteborg 26 8-10-8 +6 (39-33) 34
16) Halmstads BK 26 3-8-15 -18 (23-41) 17

Halmstads fem senaste:

0–3 Häcken (H)
1–4 AIK (B)
1–1 Kalmar (H)
2–1 IFK Norrköping (H)
0–2 Malmö FF (B)

**

Göteborgs fem senaste:

1–3 Djurgården (B)
1–1 J-Södra (H)
1–2 Hammarby (B)
0–1 Eskilstuna (B)
4–0 Sirius (H)
________________________________________________

Halmstad:
Bollklubben från Halland har blivit ett riktigt jojo-lag, de åker upp och ur Allsvenskan vartannat år – vilket gjort att stabilitet varit svårt att bygga. Det fanns förhoppningar inför säsongen, men när sedan stjärna Haksabanovic lämnade under sommaren, fanns det få ljusglimtar kvar i klubben. Nu har man också blivit slagna av AFC Eskilstuna, och trots att det finns en teoretisk möjlighet för allsvenskt spel 2018 så vore det en jättesensation. Att klubben skrivit ett 3-årskontrakt med reservkeeper Malkom Nilsson och meddelat att man lär släppa Isak Pettersson i vinter, visar att ledningen bygger för spel i Supereettan.

Rent sportsligt har det sett en aning bättre ut sedan den blott 29-årige Igor Krulj tagit över som huvudtränare, särskilt defensivt, och jag tycker att innermittfältet håller en god allsvensk klass. Det beror främst på Keita, den inlånade ivorianen från FC Köpenhamn. Framåt värvades Johan Oremo in i juli för att stå för målen, vilket han till en början gjorde (6/3), men en långtidsskada satte tidigt stopp på den framfarten. Bisarrt nog leder han den interna skytteligan, sen nämnda Haksabanovic lämnat. I övrigt saknas Oskar Pettersson samt Alexander Arvidsson.

HBK är ett grovjobbande lag, som tyvärr saknat kvalité i offensiven för att göra mål – och i defensiven för att täppa tätt.

**

IFK Göteborg:
Blåvitt har en misslyckad säsong bakom sig, där också ett tränarbyte inträffat. Tyvärr blev effekten Alf Westerberg bidrog med inte långvarig och förlusten i senaste bortamatchen mot dåvarande jumbolaget AFC Eskilstuna var symptomatiskt Blåvitt 2017. Hemmamatchen därpå vann dock Blåvitt imponerande med 4–0 mot ett förvisso svagt Sirius, men det visar en tydlig ojämnhet i prestation.

Skadeläget ser lovande ut och egentligen är det bara Martin Smedberg-Dalence som är i skadestugan. Viktigt att både Sam Adekugbe samt Vajebah Sakor är friska nog att åka med laget, två lyckade inlåningar.
______________________________________________

Det brukar bli målsnålt och chansfattigt på Örjans Vall när Göteborgskamraterna gästar, men jag ser bortalaget som klara favoriter till lördagseftermiddagen. Oddset på @2.00 på Blåvitt finner jag lite väl högt mot avhängda Halmstad, och jag går in med en peng där. Annars finns Under 2.5-mål till @2.10 på Unibet för den resultatsosäkre.

This is the stats tab
This is the post tip