Blåvitt gästar Halmstad på söndagen.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen.

Återstart i Allsvenskan efter ett par veckors break. Krislaget Blåvitt med nye danske tränaren Jens Berthel Askou, som under uppehållet varit tydlig med att det är hårt jobb som ska vända på trenden. Ställs mot ett Halmstad som haft lite mer medstuds än senast de var uppe och är på god väg mot nytt kontrakt. Men Haglund vet om att det är små marginaler och att det kan vända snabbt för hallänningarna.

När det gäller underspel kan vi se tillbaka på våren och konstatera att:
IFK Göteborg har haft under 2,5 mål i nio av tolv.
För Halmstad är den siffran sju av tolv.

Det är lovande statistik. Men lovande statistik är inga garantier, varje match är unik. Här tror jag väldigt mycket på att matchens kontext talar för ett underspel.

Blåvitt saknar fortfarande Salomonsson och Sebastian Ohlsson. Den frejdiga högerkanten har varit det kanske starkaste anfallsvapnet för laget den här undermåliga säsongen. Med det prekära tabelläget i åtanke så kommer det såklart värvas i sommar, men inga nya spelare hinner in här såklart. Så det blir samma tama elva som under vårsäsongen som ska göra det.

Att laget slog ett roterande Malmö FF i en träningsmatch med 1-0 (mål efter långt inkast) fäster jag noll vikt vid. Ligger tabellmässigt skrynkligt till fortfarande och klyschan varje match är en cupfinal ligger nära till hands. Nye danske tränaren inledde med ett väldigt defensivt lag mot Sirius före uppehållet. Är nog inte så han vill spela på sikt, men tror knappast det blir någon gladfotboll direkt.

Tveksamt efter uppehåll?

Haglunds Halmstad är ett pålitligt lag. Inte helt olikt laget som var uppe 2021 och släppte in typ minst antal mål i serien. Hade
väl under 2,5 mål i 25/30 matcher eller liknande. Välorganiserat lag som inte bjuder motståndarna på något. Inga utsvävningar. När de möter ett större lag på hemmaplan tenderar gräset vara lite längre. Det tas tid vid fasta situationer. Furbo. Skapar överlag inte så mycket och gör sällan fler än ett mål per match.

Även om Halmstad tagit sina poäng under våren lär det bli kamp en bit in på hösten för att säkra kontraktet för deras del. Det vet Haglund och om han kan undvika att Blåvitt får knapra sig tre poäng närmare HBK lär han vara nöjd med utfallet.

Första matchen efter ett uppehåll och jag gissar att bägge lagen vill känna sig in i matchen lite. Får se närmare inpå hur väderleksrapporten ser ut, men i början av juli är det inte otänkbart med hetta som påverkar tempot.

Allt som allt - jag gillar undern här. Tycker u2,5 mål borde vara klarare favorit.

Speltips: Under 2,5 mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip