Het Superettanmatch på tisdagen när J Södra gästar Halmstad.
Mitt spel: J Södra vinner, med insatsen tillbaka på oavgjort.

Halmstad är en av de stora besvikelserna den här säsongen. Med en tredjedel kvar av säsongen har laget närmare till negatvt kval än de allsvenska platserna. Fick framför allt en mardrömsstart, det har sett lite bättre ut sedan Magnus Haglund kom in. Har väl ändå inte lyckats hålla topplagstempo - är femte bästa laget senaste tio till exempel. Med tio matcher kvar av säsongen har de inte så mycket att spela för egentligen. För långt ner för panik, för långt upp för allsvenskt hopp.

J Södra ångar på. Förlorade de två första matcherna den här säsongen - därefter har de tre torsk på 18 - mycket starkt. 6-2-0 senaste åtta matcherna gör laget till ett av de mest formstarka lagen i serien. Såhär ser tabelläget ut inför matchen:

3. Jonkopings 20 11 4 5 36:17 37
10. Halmstad 20 8 3 9 25:24 27

Orlov och Hamidovic är ett mycket bra anfallspar på den här nivån. Senaste tiden har de öst in mål. Jobbiga att möta och kompletterar varandra bra. Bakåt är det bara Brage som är bättre (vad gäller insläppta mål). Finns dessutom en del rutinerade rävar som varit med och tagit klivet upp från Superettan tidigt. En bra kombination som gör att laget är svårspelade. För mig är J Södra en given favorit till att ta klivet upp i Allsvenskan.

För Halmstads del känns det som att resterande delen av säsongen handlar om att förbereda lage, truppen och klubben för nästa säsong. Har också dragits med en del skadeproblem senaste tiden. Dras också med ekonomiska problem och rent allmänt känns det inte helt harmoniskt runt laget.

Svårslagna J Södra går bra för dagen och siktar på allsvenskan. Har svårt att se laget förlora matcher för dagen och mot ett icke-harmoniskt Halmstad bör de ha hygglig segerchans. Pengarna tillbaka på kryss känns som en bra livrem.

This is the stats tab
This is the post tip