Toppmöte i Superettan när J Södra gästar Halmstad på lördagen.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen.

Bägge lagen förlorade premiären, men vann i andra omgången:
HBK föll mot Trelleborg med 1-0 men vann sedan det förvätnade toppmötet mot ÖIS med 3-0.
J Södra föll borta mot GAIS med 1-0 i sin premiär, men vände och vann med 2-1 mot Ljungskile i sin premiär.

Två väldigt välorganiserade lag som känner varandra väl. Tre av senaste fyra inbördes har gått under 2,5 mål.
J Södra har sin 3-5-2/5-3-2-uppställning de jobbar med. Släppt till väldigt få avslut i de två matcher de spelat hittills den här säsongen. Räknar med att de kommer med en defensivare uppställning i en bortamatch mot seriefavoriten HBK.

Halmstads försvar styrs av evigt unge Andreas Johansson och forne stortalangen Baffo. Det är ett mycket kompetent mittlås för den här nivån. Släppt till ytterst få lägen de två matcher de spelat. Bara sju avslut totalt sett över två matcher är riktigt lågt. Det är tidigt att dra slutsatser, men lagets xGa (expected goals allowed) på två matcher är så lågt som 0.38. Då har de ändå mött två lag för övre halvan i Superettan. Lär bli många nollor för HBK den här säsongen.

Offensivt lossnade det lite mot Örgryte senast (3-0). Men det skapades inte så många målchanser egentligen, effektiviteten var bra. I premiären mot Trelleborg såg det uddlöst värre ut. Känslan är att HBK inte är i bästa form ännu. Har fortfarande ett tag kvar innan stjärnnyförvärvet Kamara är tillgänglig för spel.

Ska också bli väldigt varmt på lördag. SMHI-prognosen säger 28 grader. Jag tror det här blir en taktiskt ganska låst match mellan två lag med respekt för varandra. Kan se 0-0-ställningskrig en bra bit in i första halvlek, vilket gör att undern kan vara en bra startposition in i matchen. Bör ganska snabbt gå att ställa om på ö2 eller ö1.75 mål om det börjar öppna upp sig. Men för mig känns 0-0, 1-1, 1-0, 2-0 som klart tänkbara resultat här.

This is the stats tab
This is the post tip