Mycket om denna match handlar om flytten till Borås Arena. Både säkerhetsmässigt och dåligt konstgräs gjorde att flytten var tvungen att göras. Surt för Halmstad BK som gärna velat utnyttja sin hemmaplansfördel. Nöjda måste J-Södra vara som får närmare till matchen.

Halmstad vann en tight match mot FC Trollhättan i premiären. Stundtals pressade Trollhättan på bra och var sånär att kvittera i slutminuterna. Spelet fortsätter se intressant ut för Halmstad som har många kvalitetsmittfältare men som inte fått igång sista tredjedelen ännu. Visserligen skapade laget en hel del mot Trollhättan men det blev aldrig den där spiken i kistan, utan det var kamp in i det sista. Hursomhelst så var trepoängaren viktig och nu krävs ytterligare en seger för att kunna gå vidare från gruppen.

______

J-Södra fick en mardrömspremiär och förlorade med hela 5-0 mot BK Häcken. Men kanske inte helt oväntat när svenska mästarna stod på andra sidan. Redan från första minuterna visade Häcken sin klass med hög press, speed och genombrott. Trots att J-Södra har rätt så starkt mittfält så kan man inte jämföras med bröderna Gustafson och Rygaard. De fick lära sig den hårda vägen att varenda misstag man gör så blir det ett mål bakåt. Visserligen räddade Nilsson mycket också. Däremot så var det ändå helt okej offensivt med ett par genombrott och kombinationer som man kan bygga vidare på. Det blir mer intressant hur laget tar sig an denna match mot ett motstånd som inte är lika oövervinnligt.

Ben Lamin är tillbaka till denna matchen. Återstår att se om han får chansen från start. Elvan senast:

Nilsson
Manns, Bjurnemark, Berntsson, Moënza
Adrian, Nikolic
Silverholt, Book, Thorsson
Abdulla
_______

Halmstad har i stort sett under hela försäsongen fått kritik för sin offensiv och hur de haft svårt att omsätta chanserna till mål.Tycker däremot det finns stor potential i trion Ahlstrand, Granath och Johansson så det är nog bara en tidsfråga innan det lossnar för dem. Halmstad har ett betydligt mer framåtlutat i år av vad man sett på försäsongen. J-Södra fortsätter att vara underhållande att se på, det brukar vara öppna spjäll och mycket chanser åt båda håll. Här har jag svårt att se något annat och då tror jag även ett pressat Halmstad som måste vinna kan göra detta till en rolig match. Väntar mig minst ett mål i första halvlek.

Spel: Asian över 1 mål i första halvlek till 1.70 hos Pinnacle (vinst vid två mål, pengarna tillbaka vid ett mål)