Speltips: Under 2.5 mål till 1.76 hos nya Expekt

________________

Kanske inte den matchen som drar till sig alla tittare när det är guldmatch samtidigt men likväl är det en viktig match för hemmalaget som kan säkra det allsvenska kontraktet vid seger. Halmstad spelar innan BP som börjar 17.30 vilket gör att man inte riktigt vet förutsättningarna, men där ett oavgjort resultat inte är fy skam heller. Det råder dock tufft motstånd i form av Kalmar som gjort en fin säsong och befinner sig på övre halvan i jakten på ännu högre placeringar.

Halmstad
Senaste match: AIK - Halmstad 1-1
xG: 1.67 - 0.7
Skott/skott på mål: 20/8 - 7/2
Possession(%): 62 - 38
Hörnor: 4 - 5
På det stora hela gör Halmstad en bra match där de verkligen vågar spela fotboll och hittar många öppnande passningar igenom AIK:s mittfält. Skapar inte så värst farliga chanser men agerar stabilt och välförtjänt fick med sig en poäng trots Marko Johanssons misstag vid röda kortet.

Kalmar
Senaste match: Kalmar - Värnamo 1-3
xG: 1.29 - 2.52
Skott/skott på mål: 14/7 - 16/12
Possession(%): 52 - 48
Hörnor: 6 - 2
Ett effektivt och offensivt Värnamo tog tillvara på Kalmars slarv i passningsspelet. Annars var det en jämn fartfylld match med många målchanser som egentligen kunnat sluta lite hur som helst.


Status Halmstad:
- Målvakten Marko Johansson är avstängd efter sitt röda kort senast.
- Ofusu Ayeh skadad och är osäker till denna match.


Status Kalmar FF:
- Oförändrat. Således ett bra truppläge för gästerna där i stort sett alla är tillgängliga.

Noggrann defensiv från hemmalaget

Ett Halmstad som jagar poäng mot ett Kalmar FF som säkerligen är revanschsugna efter att ha åkt på en rejäl smäll senast mot IFK Värnamo. Ja, det finns potential för en bra match. Däremot så är det vikten av poäng som väger tyngst - såklart. Och ett Halmstad som säkerligen kommer att säkra defensiven och betona vikten av att få med sig något här vilket kan räcka i längden. Har svårt att se de forcerar alltför mycket på att gå för tre poäng mot ett Kalmar FF som ändå är farliga offensivt. Ser framför mig en riktig kamp med fåtalet målchanser men där det givetvis är en försvagning defensivt för Halmstad med två målvakter skadade och en tveksam Ofusu-Ayeh, men kanske blir det då ännu mer fokus på defensiven och hålla det intakt. Det är heller inte speciellt mycket individuell spets i Kalmar FF utan det känns tryggt med att Halmstad kan stänga till här och kanske få med sig en 1-0-seger?

Speltips: Under 2.5 mål till 1.76 hos nya Expekt
This is the stats tab
This is the post tip