Kalmar gästar Halmstad på söndagen.
Mitt speltips: Kalmar FF vinner hörnstatistiken. Finns i skrivande stund till 2.60 på LeoVegas , Expekt eller Unibet . Liknande odds på Betsson och Nordicbet .

Marknaden väntar sig en jämn och målsnål match sett till oddsen och jag kan bara hålla med. Svårt att sia om vilket lag som vinner tycker jag, men det här hörnoddset lockar mig för jag tror Kalmar har bättre chans än vad oddsen säger att ha flest hörnsparkar.

Rydströms gäng är ett av lagen med högst bollinnehav av alla allsvenska lag i snitt. Smålänningarna spelar som bekant en helt annan fotboll i år än under tiden med Nanne Bergstrand. Bollinnehavet och passningsspelet de praktiserar genererar ofta en hel del egna hörnor (5.25 per match i snitt). Kontrollerar ofta matcherna och släpper på så vis till väldigt få avslut och defensiva hörnor (3.79 är näst minst antal defensiva hörnor emot i hela serien - bara DIF är bättre). Spelar alltid likadant - oavsett motstånd. Vunnit hörnmatchen (haft flest hörnor) i 11/18 matcher.

HBK har förlorat hörnstatistiken i 8 av 18 matcher. Precis som Kalmar är HBK väldigt konsekventa i sitt spel. Men för deras del är det klassiskt 4-4-2 som gäller. Raka linjer, press med understöd. Har nästan minst bollinnehav i snitt (bara Östersund har lägre), men lyckas ändå skrapa ihop rätt många hörnor med sitt raka spel där de anfaller en hel del i korridorerna.

Halmstad kan mycket väl vara motiverade "hörnfavoriter" i kraft av hemmaplan. Men jag tror det blir jämnare än oddsen säger och att få 2.60 på Kalmar att ha flest hörnor känns högt. Smålänningarna hade 60% boll när de här lagen möttes i Kalmar, blir säkert något liknande här. Om vi slipper en matchbild är Kalmar har ledningen målmässigt en stor del av matchen bör de ha bra chans att ha flest hörnor över 90 minuter i min bok.

Speltips: Kalmar att ha flest hörnor i matchen.

This is the stats tab
This is the post tip