HBK tar emot Ljungskile på lördagen.
Mitt speltips: X2/asian +0,5 på bortalaget i första halvlek. Spelet gäller alltså att Ljungskile inte får ligga under efter första 45.
1.83 hos Bethard , FastBet eller SpeedyBet .

Andraplacerade Halmstad mot jumbon Ljungskile. Toppen mot botten. Ändå väljer jag att backa upp att bortalaget kan stå emot hyggligt. Anledningen?

Stök i HBK.
- Dusan Djuric är avstängd pga de mindre väl valda orden han yttrade senast.
- Tränaren Magnus Haglund har covid och missar matchen. Vilket även Wiedesheim-Paul och Allansson gör av samma anledningen. Är fler smittade kan det bli ännu fler avbräck. Men Djuric och Allansson är lagets centrala mittfältare, navet. Wiedesheim-Paul har gjort 13 av lagets 32 mål. Klart bäste anfallaren, kanske den bästa i hela serien.

Ljungskile då?
Nykomlingen har haft en tuff säsong. Men det är fortfarande "bara" fyra poäng upp till VSK närmast ovanför strecken. Så chansen att ta ett nytt kontrakt finns. Tycker dock de haft lite motflyt under säsongen och förtjänat fler poäng än de tagit. Enligt expected points-tabellen i statistiktjänsten jag använder "borde" de haft runt 25 poäng. Lyckades faktiskt hålla 0-0 hela matchen mot HBK när lagen möttes i somras. Endast Västerås har underpresterat poängmässigt på samma sätt. Så laget är inte uselt, saknar bara klasspelare som kan omvandla målchanser till mål samtidigt som de släppt in en del för enkla mål.

Med ett nykomponerat lag tror jag Halmstad kommer behöva tid att komma in i matchen och hitta rytmen. Ljungskile lär komma med ambitionen att försöka hålla sig kvar i matchen så länge som möjligt, kan de hålla kryss i paus är mycket vunnet för deras del. Med tanke på HBKs avbräck bör Ljungskile kunna stå emot hyggligt inledningsvis.

Speltips: X2 / asian +0,5 i halvtid. 1.83 hos Bethard , FastBet eller SpeedyBet .

This is the stats tab
This is the post tip