Malmö gästar Halmstad på söndagen.
Mitt speltips: MFF att ha över 5,5 skott på mål. Avancerad lagstatistik-fliken på Expekt .

De himmelsblå har fått en perfekt inledning med nye tränaren Rydström. Sju segrar, 20 gjorda mål och bara fyra insläppta. Vunnit matcher på olika sätt, värvningarna har kommit in i Allsvenskan perfekt och för att citera Axén - allt är shorts och sommarlov. Rättmätiga favoriter på 1x2-marknaden här också naturligtvis, men jag tycker de står lite väl lågt. I nuläget runt 1.45. Nu är Djurgården kanske ett hack ner jämfört mot Malmö (särskilt på bortagräs), men stockholmarna stod i 2.05-2.10 att vinna mot Halmstad.

Vänder mig istället mot skott på mål-marknaden. Malmö har haft fler än fem skott i tre av matcherna hittills. När de inte nått upp till sex skott har de varit uppe och snuddat på den siffran. Har ett bra truppläge och när de haft ledningen i flera av matcherna har de ändå gjort offensiva byten och fått in spelare som vill köta på snarare än bevaka en ledning.

Lågt ståede Halmstad?

Jag hade det här spelet på Häcken mot Halmstad förra helgen. Då gjorde de regerande mästanra en rätt svag insats. Sexton avslut, men bara tre på mål. HBK ska ha beröm för sitt försvarsspel också, de begränsade Häcken till rätt få målchanser. Men som väntat stod de lågt och hade lite boll (runt 35%). Bör bli samma matchbild här, men tycker väl Malmö kanske har lite fler spelare som gillar att skjuta från distans - typ Christiansen. Har även en tyngre boxstriker i Kiese-Thelin som kan få till avslut när bollen väl kommer in i straffområdet.

I omgången innan släppte Halmstad till 16 skott på mål mot Elfsborg. Är laget som släpper till flest avslut mot sig i snitt och det är väl lite i linje med hur laget spelar. Även om de kanske inte är lika defensiva som senast de var uppe så är det ett välorganiserat lag med lite old school-känsla då Haglund och Pelle Olsson organiserar laget.

Jag tror Malmö tar tag i taktpinnen här och att de precis som Häcken kommer ha 65-70% boll. Över 90 minuter tycker jag de ska ha goda chanser att skrapa ihop minst sex avslut på mål med alla offensiva hot de har.
This is the stats tab
This is the post tip