Malmö FF reser till Halland för bortamatch på lördagen.
Mitt speltips: Rak tvåa på Malmö FF. Betsson eller Nordicbet .

Lurig match det här. Inte ofta vi bjuds såhär högt odds på Malmö FF mot mitten/nedre halvan-lag. Men det beror ju såklart på att matchen ligger under en period där Malmö dubblerar med Europaspel. Slitna ben och risk för rotation. Ni som brukar läsa texterna här vet att jag ofta går emot lag som är i det skedet av säsongen. Men i Malmös fall är bredden så pass fin att det inte spelar så stor roll. Ta förra omgången, borta mot Mjällby. Vilade då flera spelare men lyckades ändå lösa 2-0. Mot Rangers satt Nalic, Beijmo, Rakip, Eric Larsson och Brorsson på bänken. Samtliga kan gå in i elvan här och göra det bra. Dessutom blir det ju så att Malmö får en extremt stark bänk, vilket lätt kan bli tungan på vågen i andra halvlek. Var ju också spellediga i Alsvenskan förra helgen, vilket säkert var välbehövligt.

Sen är känlsna att Malmö växlat upp under sommaren. Gått 6-2-0 senaste åtta och då har kryssen kommit i matcher där de haft råd att inte vinna (returer i CL-kvalet). Flera av prestationerna har varit riktigt bra och laget känns på gång. Leder trots detta inte serien och med tanke på det lär de nog fokusera någon procent mer på de allsvenska matcherna än om de haft 4-5 poängs försprång här.

Halmstad är Halmstad i varje match de spelar. 4-4-2, välorganiserat och defensivt duktiga. Släpper in väldigt få mål men gör också få mål själva. Centrallinjen med bra keeper, Ante Johansson + Baffo, Allansson och Antonsson lär hålla laget kvar i den här serien rätt så bekvämt. Har dock problem att skapa målchanser själva och har inte så mycket boll. Jag tror det är en typ av motståndare som passar MFF rätt så bra här. Tror det hade värre att möta ett lag som har fler offensiva hot och som kan föra spelet och få Malmö att jobba. Nu tror jag det blir en matchbild med en del ställningskrig och få målchanser. Tror Malmö kommer föra spelet och att det kommer ticka 0-0 ett tag. Tror att Malmö med en tillräckligt bred bänk kommer ha så pass mycket spets att de till slut får utdelning framåt och vinner.

Blir nog ingen match för historieböckerna men jag tror på en liknande match den Malmö spelade mot Mjällby för två veckor sedan. Ett motståndarlag som får svårt att näta och ett MFF som får utdelning förr eller senare.

0-1/2?

This is the stats tab
This is the post tip