Speltips: Under 2.5 mål till 2.12 hos Expekt

_____________________

Semifinal i Svenska Cupen mellan Halmstads BK och Malmö FF. Ja, det ser ut att bli en ”enkel” väg till finalen för gästerna som varit klara favoriter i matcherna och även här. För hemmalaget Halmstad så tog man sig igenom en jämnare grupp och slog ut BP i kvartsfinalen i förlängningen. Nu ska matchen spelas på Örjans Vall vilket Halmstad brukar vara svårslagna på, kvaliteten på planen kommer nog ifrågasättas och vaktmästarna låter nog planen vara mer långhårig och svårspelad. Kanske blir det en utmaning för Malmö FF när allt väntas gå sådär enkelt?

Malmö FF har verkligen sett självklara ut ifrån start med den höga pressen och den starka, breda truppen har laget kört över motstånd på motstånd i Svenska Cupen. Senast skulle det i alla fall bli lite spänning när IFK Norrköping tog ledningen efter enbart två minuter på Eleda Stadion. Ledningen höll dock inte alltför länge när Sebastian Jörgensen snyggt kunde placera in bollen till 1-1 efter ett kombinationsspel på kanten. Segermålet skulle dock dröja fram till den 72:a minuten strax efter att Taha Ali bytts in. Taha Ali var överallt och man tyckte nästan synd om ett slutkört Peking som stått upp bra hela matchen men där man tillslut inte räcker till. Vidare så behövde inte Vecchia eller Kiese Thelin bytas in utan fick sitta kvar på bänken.

MFF senaste elva i 5-2 segern mot IFK Norrköping:
Dahlin
Stryger Larsen - Jansson - Cornelius - Busanello
Pena - Johnsen
Jörgensen - Rosengren - Nanasi
Botheim

För Halmstad BK:s del var det en jämn match mot BP där HBK lyckades dra längsta strået i förlängningen. Båda lagen hade sina chanser men där det saknades både effektivitet och kvalitet i straffområdena i kombination med försiktighet med tanke på matchens betydelse. Samtidigt är det såhär Halmstad måste spela för att fortsätta ta nödvändiga poäng under säsongen. Laget behöver vara tunga att möta och försöka stänga ner helt med sitt 4-4-2. Medan forwards som Granath och Naeem Mohammed alltid kan skapa mer tid på offensiv planhalva men besitter också riktig spets i straffområdet.

Halmstads elva i senaste matchen mot BP (0-0) där det blev vinst i förlängningen:
Rönning
Ayeh - Baffo - Johansson - Nogueira
Allansson - Al Ammari - Eylofsson - Ingason
Granath - Naeem Mohammed

Ett defensivt Halmstad som bör fortsätta på samma linje

Återigen är Malmö FF stora favoriter och något annat vore konstigt. Minns däremot förra året hur många storklubbar som hade problem på Örjans Vall. Det satt ofta långt inne och Halmstad lyckades stå upp bra. Nu kommer gräset vara betydligt sämre än under allsvensk säsong och kan tänka mig att Halmstad vill ha det så svårspelat och tungt som möjligt för att vinna fördelar. Med största sannolikhet blir det ett lågt stående Halmstad som bara ska försöka stänga igen matchen och spela mycket rakt på Granath och Naeem Mohammed. Och visst kan man skaka om MFF precis som man gjort med andra lag däremot tror jag återigen Malmös bredd blir avgörande. Inte helt fel i en forcering att kunna byta in nyckelspelare som hade gått in i princip alla allsvenska elvor. Ett underspel i matchen är en bra utgångsposition när Halmstad stänger igen bakåt med ett samlat lag och Malmö fortsätter vara trygga med bollen och inte känner någon stress att riskera för mycket.

Speltips: Under 2.5 mål till 2.12 hos Expekt
This is the stats tab
This is the post tip