Spelar X2 på Halmstad-Mjällby.
Spelet sitter så länge Mjällby tar poäng.

I stort sett alla hade nog inför säsongen kunnat tänka sig att den här matchen spelas mellan lag 2 och 13 i tabellen. Vågar dock lova att alla hade haft Halmstad som topplaget och Mjällby som bottenlaget. Mjällby spelade i division 1 i fjjol och HBK var en av de stora favoriterna att gå upp i Allsvenskan. Värvningarna såg intressanta ut, med Andreas Johansson i spetsen. Dessutom fanns redan ett gäng spännande namn i truppen. Allt började också bra, då laget slog J Södra borta i premiären. Därefter blev allt pannkaka och bara två av elva matcher har vunnits.

Tränaren sparkades i mitten av maj, men det har inte blivit något omedelbart superlyft under Magnus Haglund. Visst, HBK har vunnit två matcher, men problemen är knappast bortspolade. Ger stundtals bort för enkla mål och har svårt att omsätta spelövertag och chanser i mål. Talangfulle Gabriel Gudmundsson lämnade dessutom laget för ett par veckor sedan, vilket blir ett avbräck över tid. Klubben bekräftade i samband med det att ekonomin är ansträngd, vilket knappast var en hemlighet. Har ändå fått in Mikael Boman, som spelat i Randers senaste säsongerna. Har där gjort ett ligamål på 25 framträdanden, har svårt att se hur Boman skulle lyfta HBK direkt. Boman är heller inte spelklar ännu.
Högerbacken Edvin Kurtulus är avstängd.

Senast åkte HBK på en ruskigt tung förlust borta mot Dalkurd. Gjorde ett sent mål som blåstes av för offside, istället avgjorde Dalkurd i 92:a.

Tabellen:

2. Mjallby 12 8 1 3 16:10 25
13. Halmstad 12 3 2 7 10:14 11

Mjällby har 7-1-0 senaste åtta matcherna. Imponerar inte alltid spelmässigt, men är inne i ett bra stim. Får tillbaka Joel Nilsson och Pavle Vagic, som bägge var avstängda senast mot BP. Två av lagets tre förluster den här säsongen har kommit på konstgräs. Den tredje? Mot överlägsne serieledaren Varberg.
Här väntar gräsmatch - ett underlag laget är vana vid.

Tycker Halmstad är för stora favoriter här. Visst, hade jag fått det här oddset på HBK mot Mjällby för ett par månader sedan hade jag såklart spelat på laget. Men nu är vi nästan halvvägs in i serien och jag tycker mig inte se att HBK är på gång att nå upp till den potential som borde finnas. Inget studsar med laget och att gå in i en hemmamatch mot en lurig nykomling i det här läget är inte så mysigt. Ett självförtroendesvagt Halmstad har allt att förlora igen.

Samtidigt går Mjällby starkt och har allt att vinna som underdogs här. Har visat tidigare att de kan stå upp mot de flesta lag i den här serien. God poängchans igen.


This is the stats tab
This is the post tip