Halmstad tar mot Mjällby på lördagen.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen.

Oddsmarknaden väntar sig en målsnål match här och visst går det att förstå varför. Två traditionellt sett målsnåla lag som fokuserar på försvarsspel. Sex raka inbördes matcher med under 2,5 mål. Allt det där ver alla om. Jag försöker oftast överspel pre-match men när vi får upp mot 2.30 på tre eller fler mål väljer jag att syna.

Bägge lagen har haft över 2,5 mål i fyra av sju matcher hittills, vad nu det är värt. Tycker Mjällby steg för steg utvecklat sitt spel och i år är de inte bara laget som är svåra att göra mål på och som älskar fasta situationer. Det är fortfarande en del av identiteten, men inte bara. Tredje högst expected goals hittills och elva gjorda på sju matcher är rätt så starkt. Inte så personberoende framåt, har ett flertal spelare som kan leverera.

Ställs mot ett Halmstad som ligger i botten för expected goals against. Mycket beroende på att de haft ledningen i flera matcher, backat hem och låtit motståndarna bombardera dem. HBK har två hållna nollor hittills - i bägge matcherna har motståndarna missat/Halmstad räddat en straff. Så visst är Halmstad helt okej defensivt, men det är inget totalt målburen är igenmurad-lag. Det går att såra HBK. Kommer också behöva möblera om bakåt då Wallentin (som ersatt skadade Ante Johansson) är avstängd.

Hemmafest hos Halmstad?

Pelle Olsson och Magnus Haglund är väl inte den sexigaste tränarduon i serien. Ett strävsamt tränarpar med mycket erfarenhet och som normalt prioriterar defensiven. Men en lördagsmatch mot Mjällby i ett läge där Halmstad ändå samlat på sig en del poäng? Kan ju inte finnas att de enbart parkerar bussen och riskminimerar i en sån match. Tycker de gjort ett par lovande matcher senaste tiden, med hemmasegern mot Bajen som en riktig höjdpunkt.

Mjällby har dragits med defensiva problem då flera ordinarie spelare varit skadade. Oklar status på Tom Pettersson, Rösler och WIkström, men gissar att minst två fortsatt är borta från den här matchen.

Men mest av allt tycker jag det här oddset bara är för högt. Allsvenskan är en oberäknelig liga där allt kan hända, jag kan mycket väl se minst tre mål mellan de här lagen.

Speltips: Över 2,5 mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip