Halmstad tar emot Norrköping på söndagen.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen. Bethard .

Peking har haft under 2,5 mål i sju av 15 matcher.
Men för Halmstad är siffran hela 13/15.

Lustigt nog är en av matcherna som innehöll tre mål för HBK mot just Norrköping. En av två gånger HBK släppt in fler än ett mål hittills den här säsongen. Tillsammans med DIF är Halmstad laget som släppt in minst antal mål i hela serien. Bra målvakt, urstarkt mittbackspar (Baffo åter efter avstängning) och en spelstil där laget välorganiserat och lojalt jobbar hårt i sitt 4-4-2-spel är grunden till det. Är inte alls konstigt eller orättvist att Halmstad släppt in så få mål. Hemma på Örjans Vall har de släppt in fyra mål på sju matcher och nollat lag som Häcken, Djurgården och Malmö. Spelar i stort sett alltid på samma sätt - så det lär bli de vanliga 4-4-2-spelet där de bjuder på väldigt lite.

Halmstads bekymmer är att de också gör väldigt få mål. Antonsson är rätt så ensam (fem mål hittills). Inget lag har gjort färre mål än HBK inför den här omgången. Finns inte mycket som tyder på att det är på väg att lossna och bli bättre andra halvan av säsongen, för laget är helt enkelt defensivt balnserat och bättre bakåt än framåt. Första halvan av säsongen har varit bra, men de är fortfarande rätt så nära den brinnade bottenstriden. Så länge det är så tror jag de kommer spela som vanligt - gör allt för att äkra poängen.

Norrköping blandar och ger lite. Vissa matcher och i perioder i vissa matcher är de väldigt bra i sina prestationer. Men lägstanivån är låg. Positivt för deras del är att Nyman är tillbaka - visade klass med mål direkt mot Östersund. Men han är knappast i toppform eller redo för 90 minuter här. Vid sidan av honom är offensiven bra, men ojämn. Men känslan är att de har ett lag som passar bättre på konstgräs än på naturgräs.

Känslan för dagen är att ALLA Halmstads matcher har mycket bra chans att gå under 2,5 mål. När vi då bjuds nästan jämna odds på ö/u 2,5 mål tycker jag undern lockar. Om inte annat är det en bra startposition då jag tror det kommer ticka 0-0 ett tag. Bör gå att relativt tidigt spela ö2, ö1,75 eller ö1,5 live om spelet verkar öppna upp sig. Men jag tror inget av lagen gör två mål här och ser framför mig slutresultat som 0-0, 1-1, 1-0 eller 0-1.

Speltips: Under 2,5 mål i matchen.

This is the stats tab
This is the post tip