SVERIGES BÄSTA STARTBONUS - Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365 .

Öster gästar Halmstad på tisdagen.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen.
2.00 hos bet365 .

Klassikermöte väntar alltså.
Öster är målsnålast i serien - åtta av deras elva matcher har gått under 2,5 mål. Med ettt målsnitt på 1,9 mål per match är det lag som haft minst mål i sina matcher.
Halmstads målsnitt är också lågt - 2,2 mål/match är näst lägst i serien. Detta framför allt tack vare en defensiv som är mycket stark, med mittbacksparet Adde Johansson och Baffo i spetsen. Halmstad har dock haft över 2,5 mål i sex av sina matcher - mycket tack vare att de själva gjort en hel del mål. Har exempelvis tre stycken 3-0-matcher.

Men nu hackar lagmaskinen lite. Två raka 0-0-matcher mot motstånd HBK ska slå normalt (Ljungskile och GAIS). Defensiven har sett lika bra ut som innan, men de har inte skapat särskilt mycket själva. Spelet har sett rätt trögt ut och bäste måskytten Wiedesheim-Paul har inte varit helt hundra. Nu väntar den här matchen efter bara två vilodagar, knappast optimalt.

Öster är ett rutinerat och hårt jobbande lag. Tycker dock de saknar kreativitet på mittfältet och en vass striker. Bara hopplösa GAIS har gjort färre mål än Öster så här långt. Vilket är helt rimligt sett till expected goals-statistiken Öster har - de ligger tydligt i botten där. Har minst antal avslut per match i snitt i hela serien. Att ha få avslut är väl okej om de man har är farlia målchanser, men så är inte riktigt fallet. Svårt att se någon ljusning i sikte för deras offensiv i dagsläget. Positivt dock att de får en extradags vila jämfört med HBK.

Tajt matchande i Superettan nu och det måste antingen roteras (och spelas med icke-samspelta lag) eller spelas med småslitna spelare. Knappast optimala förutsättningar för sprakande målchansrika matcher. Halmstad har hållit sju nollor på elva matcher hittills och det känns som mycket bra chans att de gör det igen mot ett uddlöst Öster. Framåt hackar Halmstad en del och jag blir inte förvånad om Öster, som ändå är rätt okej defensivt, klarar av att begränsa Halmstad rätt bra.

Dessutom, om Halmstad leder med 2-0 tror jag de kommer försöka tanka en del energi inför fortsättningen snarare än att gå all in för ytterligare mål. Matcherna kommer tätt nu. Så jag tror underspelet är en utmärkt startposition i den här matchen. Som vanligt med underspel är det bra att följa matchbilden - öppnar spelet upp sig kommer vi ganska tidigt kunna spela ö2, ö1,75 eller ö1,5 för att säkra vår underposition.

0-0, 1-0, 2-0 eller 1-1 känns som tänkbara slutresultat här.

This is the stats tab
This is the post tip