Kanske är det sista gången man kan kalla Halmstad för serieledare nu? Efter några tyngre resultat är nu BP ikapp och är enbart en poäng efter. I senaste matchen blev Halmstad nollade av Norrby, slutresultatet skrevs till hela 3-0. Oerhört tungt för Halmstad. Men ska vi se till prestationen så är det väldigt små marginaler. Laget skapade chans på chans och borde gjort både ett och två mål. Norrby var dock hetare i omställningarna och i synnerhet straffområdet.

Östers IF fortsätter hänga på i toppen, vilket glädjer mig. Kvalplatsen är inom räckhåll och laget studsade tillbaka snabbt efter förlusten mot J-Södra. Senast vart det seger med 2-0 hemma mot Dalkurd i en stabil insats. Noterbart var att den unge målvakten Victor Stulic fick ställa sig åt sidan efter ett par svagare insatser. In i hans ställe kom Mathias Nilsson som höll nollan och lär få chansen igen. Östers IF vill nog ha mer trygghet nu när matcherna blir viktigare och viktigare.

Avstängda: Jonathan Svedberg (Halmstad), Vladimir Rogic (Östers IF)
Skadade: Kazper Karlsson (Halmstad), Joseph Baffo (Halmstad)
____

Det lär bli en underhållande match när Halmstad vill studsa tillbaka så snabbt som möjligt och Östers IF ser sin chans att ta viktiga poäng i jakten på toppen. Tycker dock att hemmalaget är klart bättre i grunden och trots ett par avbräck inför matchen så tror jag att Halmstad visar klassen här.

Spel: Halmstads BK till 2.00 hos Pinnacle

This is the stats tab
This is the post tip