Halmstad tar emot Östersund på lördagen.
Mitt speltips: Asian -1,5 på hemmalaget HBK. Tvåmålsseger krävs för vinst på spelet. LeoVegas eller Expekt .

Förutom att de sprattlade till mot Elfsborg har Östersund 0-1-11 de senaste tretton allsvenska matcherna. Sex av matcherna har de förlorat med 2+ mål. Ett par dagar efter trepoängaren mot Elfsborg åkte de ner till Örebro och förlorade med 2-0. Det var nog spiken i kistan för drömmarna om allsvenskt spel 2022. Har nio poäng upp till kvalplats med nio omgångar kvar. Frågan är om inte spelarna gett upp nu, insatsen hemma mot Djurgården senast kändes energilös. Första gräsmatchen på tre månader dessutom.

Att Östersund ligger sist är inte det minsta konstigt då det mesta pekar på att de verkligen är sämst i serien.

Halmstad gjorde en bra match mot Sirius senast. Ledde länge, men Sirius kvitterade med sitt enda skott på mål typ, i matchens sista spark. Expected goals enligt min statistiktjänst var 2.66 för HBK mot 0.37 för Sirius. Alla vet att Halmstad är extremt bra bakåt och här har de nog bra chans för en ny hållen nolla. Med tanke på att de slarvade bort en 1-0-ledning i veckan är de kanske lite mer benägna att gå för ett till mål i eventuell ledning.

Över tid är Halmstad bättre än de fått utdelning för. Har bara förlorat en enda hemmamatch på hela säsongen, men har ltie för många kryss. Lite motstuds har gjort att de dragits in i bottenstriden på allvar. Det här är en match de bara måste vinna för att lösa nytt kontrakt. Tar de bara ledningen här tror jag Östersund kan implodera lite, likt de gjort i flera andra matcher. Skiljer en klass mellan lagen och jag tror Halmstad brottar ner ÖFK och vinner här -dags för Antonsson, som missat ungefär 5.0 expected goals sedan han gjorde mål senast, att hitta nätet.

2-0?

This is the stats tab
This is the post tip