Jag skrev det inför matchen senast och jag skriver det igen; Magnus Haglund har hittat nycklarna för att få fart på detta tidigare så proppmätta och omständliga HBK.
Svaret var; satsa på fart.
Innan har HBK varit mästare på spela bollen i sidled – men man la om taktiken mot Degerfors och då kom resultatet med en gång.
3–0!
Det var full fart, 442 med två snabba yttrar och forwards som spelare som Andreas Johansson och Dusan Djuric kunde pumpa fram bollar till. Och då gick det undan.
Med tanke på hur det såg ut med den taktikomläggningen finns det hopp igen för att detta så hårdsatsande HBK ska kunna ta steget upp. För klass har man i nya "fyrlingen" Andreas Johansson/Dusan Djuric/Joel Allansson/Sadat Karim.
Nu har väl inte Sadat Karim fått det att lossna i serien ännu, men det är bara en tidsfråga.
På plussidan har HBK å andra sidan fått fram en fin spjutspets i Rasmus Wiedesheim-Paul (9/4) och nu senast fick vi se ett minigenombrott av blott 17-årige Erik Ahlstrand. Han bytte av Gabriel Gudmundsson i 40:e minuten och svarade även för ett mål.
Nu saknas Gabriel Gudmundsson (såld till Groningen), men med tanke på att han bara spelade i 40 minuter senast och en sådan som Erik Ahlstrand tog för sig så är det ändå inget superminus.
På sista träningen kände Dusan Djuric av ryggsmärtor, men allt pekar ändå på att han startar i eftermiddag.
VSK då?
Konstgräslag som nu har fem raka matcher utan seger.
Truppläget är också stökigt när starka spelare dras med skador.
Saknar i dag backen Stefan Batan (3/1), mittfältaren Carlos Gaete Moggia (5/0), mittbacken Ilir Berisha (7/0) samt har nytt avbräck på forwarden Emir Smajic (6/0).
Det här gör VSK:s alternativ klart färre och på äkta gräs, mot ett HBK som hittat nycklarna tror jag man får det mycket svårt.
Mitt spel?
Spänner bågen lite och plockar Halmstad BK -1.5 mål till 2.50 i odds hos LeoVegas eller Unibet .

Troliga startelvor.
HBK: Malkolm Nilsson – Edvin Kurtulus, Andreas Johansson, Peter Larsson, Andreas Bengtsson – Thomas Boakye, Dusan Djuric, Joel Allansson, Erik Ahlstrand – Rasmus Wiedesheim-Paul, Sadat Karim.
Västerås: Anton Fagerström – Jesper Florén, Sean Sabetkar, Calle Svensson, Dennis Persson – Boris Ljevar, Jonas Hellgren, Simon Johansson – Filip Tronêt, Karwan Safari, Brian Span

This is the stats tab
This is the post tip