En riktigt tuff match på förhand mellan två till synes starka lag i Superettan. HBK har lyckats behålla de flesta spelarna trots uttåget ur Allsvenskan och ses som favoriter i årets säsong av den ovissa Superettan. Den som lär saknas mest hos hemmalaget är Al-Ammari som gick till IFK Göteborg. I premiärmatchen (2-2 mot ÖIS) saknades också skadade Joel Allansson vilket gjorde att ett ungt innermittfält fick styra i form av Kazper Karlsson (född 05) och Erik Ahlstrand (född 01). En matchbild som var öppen med många chanser åt vardera håll där en poäng får anses som rättvist i slutändan där HBK hämtade upp ett tvåmålsunderläge. Det märktes dock vilken stark bredd HBK har, desto mer matchen gick desto bättre blev man. Trots två sena mål så kunde det till och med blivit en seger.

Inga nya skador att rapportera ifrån senast. Startelvan då:

Nilsson Säfqvist
Boakye, Johansson, Baffo, Bengtsson
Kroon, Karlsson, Ahlstrand, Lundevall
Dahlström, Karim

Norrby har haft lite fler omsättning på spelare inför årets säsong. Däremot alltid smarta värvningar och ett intressant bygge även i år. Där jag kan lyfta fram Rubio Sivodedov som har mycket rutin trots sin ringa ålder. Ekin Bulut är en annan smart värvning som är en riktig målspruta i grunden, där det absolut kan lossna ordentligt även i Superettan.

Bortalaget kommer ifrån en premiär mot nykomlingarna Dalkurd där deras insats heller inte imponerade. Hade svårt skapa farliga chanser matchen igenom och Dalkurd var inte heller helt ofarliga. Däremot visar man tyngd och går segrande ur matchen med 1-0.

Inga skador heller från senaste matchen då man startade så här:
Cajtoft
Savolainen, Lundgren, Mohamad
Brannefalk, Rubio Sivodedov, Pekalski, Berggren, Bergh
Beqaj, Bulut

Örjans Vall är redo att ta emot två lag som tragglade lite i första matchen och två lag som spelar sin första gräsmatch (skicket ska vara helt okej). Halmstads BK med ett starkt försvar i grunden och Norrby likaså gör att jag går för en målsnål historia där inget av lagen har råd med en torsk mot varandra i omgång 2.

Spel: Under 2.5 mål till 1.80 hos Nordicbet

This is the stats tab
This is the post tip