Speltips: Under 2,5 mål i matchen till 1.90 hos bet365 .

Ett tydligare bottenmöte än såhär går det inte att få när Ham-Kam tar emot Aalesund på hemmaplan. Hemmalaget placerar sig just nu som jumbo i den norska Eliteserien på sju poäng, medan Aalesund ligger nästjumbo, med samma antal poäng. En livsviktig match för båda lagen i bottenkampen.

Hemmalaget kommer till den här matchen med kniven mot strupen. Den senaste vinsten i ligan kom i omgång tre, efter det är det idel förluster och en enstaka oavgjord match. Något måste hända för Ham-Kam om man vill hänga kvar i högstaligan.
Det är ett lag som försöker spela på sina förmågor. Tittar man på spelsätt och speltsil är förmågorna till någon konstruktiv fotboll få. Mycket långa och raka bollar och fokus på fasta situationer. Ett koncept som ännu inte varit speciellt vägvinnande.

Två målsnåla lag

Nu ställs man mot ett Aalesund som inte haft det mycket lättare. Även här har det spelats in sju poäng på de tolv första matcherna, vilket inte är ett snitt som kommer hålla dem kvar i serien. Likt Ham-Kam är Aalesund ett lag som spelar relativt lag, och inte har mycket till organiserat spel. Detta visar sig tydligt i gjorda mål-kolumnen. Åtta stycken, minst i serien. Vilka som gjort tredje färst antal mål? Jodå, Ham-Kam. Elva mål har det gjorts där på tolv spelade matcher, vilket inte heller är något superfacit.

Den klipske kanske då säger att de båda lagen har släppt in överlägset flest mål, vilket blir motsägelsefullt mot mitt spel på under 2,5 mål i matchen. Detta är dock de två sämsta lagen i serien, och för att kunna släppa in mål behöver man möta lag som faktiskt kan göra mål. Det kan inget av dessa två lagen.

Jag ser framför mig en match där vardera lag verkligen vill vinna matchen, men ännu mindre vill förlora. En förlust i en sådan här match betyder så mycket, och då tror jag att båda lagen är nöjda med en poäng på förhand.
Jag ser framför mig en dålig match fotbollsmässigt, men även en tillknäppt sådan mellan två lag som har mer att förlora än att vinna. Mitt spel blir därför som sagt under 2,5 mål i matchen till 1.90 hos bet365 !
This is the stats tab
This is the post tip