I den tredje rundan av den tyska cupen tar Hamburg emot Nürnberg på Volksparkstadion. Marknaden erbjuder att tabellettan i den andra Bundesliga divisionen, Hamburg, ska vinna matchen varannan gång mot Bundesligans nästsämsta lag. Det som båda lagen har dock gemensamt är att de är duktiga på att göra mål och att de har lyckats väl i DFB cupen. Dessvärre har de inte mötts under de fem senaste säsongerna. Jag är dock övertygad om att de kommer att göra mål på varandra.

Hamburg leder alltså 2. Bundesliga med fyra poäng efter 20 spelade matcher. I den tyska cupen har de gått som tåget och vunnit med 5 - 3 mot Erndtebruck och 3 - 0 mot Wehen. Med åtta mål på två matcher visar Hamburg vilken styrka laget har i offensiven. Det borde räck gott och väl mot det näst sämsta laget i Bundesliga. Hamburg kommer till matchen från en 0 - 2 bortaförlust, där högerbacken Gotoku Sakai drog på sig ett rött kort direkt i början av matchen.

Men det var en bortamatch mot DSC Arminia Bielefeld och med en man kort är det svår för alla lag att göra mål. Det som dock oroar är att Hamburg också släpper in en hel del mål. Laget har endast lyckats hållan nollan i en av de åtta senaste ligamatcherna. Det blir svårt att plötsligt vända den trenden när Hamburg ändå ställs mot ett lag från Bundesliga.

Nürnbergs resa i den tyska cupen började borta mot Linx, där segersiffrorna skrevs till 2 - 1. Därefter blev det lite tuffare och 1 - 1 mot Hansa Rostock efter fulltid, sedan 2 - 2 efter förlängning och slutligen 4 - 2 på straffar. Själv ser jag det bara som en styrka att ha krigat sig vidare på det sättet som Nürnberg har gjort. När det gäller Bundesliga så avslutade Nürnberg år 2018 på sämsta möjliga sätt, eftersom de hade en måltorka, men under år 2019 har dessa problem försvunnit.

Nürnberg har gjort mål i sina samtliga tre Bundesliga matcher detta år. Motståndarna har varit Hertha Berlin, Mainz och Werder Bremen. Givetvis har Nürnberg också släppt in mål mot alla tre motståndare. Då jag ser att Hamburg spelar som ett Bundesliga lag kommer det givetvis bli oerhört svårt att inte släppa in mål igen. Vi får gå en massa månader tillbaka i tid för att hitta en match överhuvudtaget då Nürnberg inte har släppt in något mål och jag tvivlar på att de ska hålla nollan nu.

Därmed finner jag ett värde i att båda lag fortsätter att göra minst varsitt mål i denna cupmatch, till 1,90 i odds.

Oddset 1,90 på att båda lag gör mål finnes hos bet365 .

---
Bekräftad startelva Hamburg: Julian Pollersbeck, Douglas Santos, Rick Van Drongelen, David Bates, Gotoku Sakai, Orel Mangala, Lewis Holtby, Bakery Jatta, Berkay Ozcan, Khaled Narey & Jann-Fiete Arp.

Bekräftad startelva Nürnberg: Christian Mathenia, Lukas Muhl, Enrico Valentini, Ewerton, Federico Palacios, Kevin Goden, Hanno Behrens, Sebastian Kerk, Ondrej Petrak, Matheus Pereira & Mikael Ishak.
---

This is the stats tab
This is the post tip