Speltips: Bodö asian -0,5 i första halvlek till 1.95 hos bet365.
—-
Dags för cup-kvartsfinal i den norska cupen mellan HamKam och Bodö/Glimt. Två lag som i ligan har helt skilda världar, där Bodö leder ligan med åtta poäng ner, medan HamKam är nästjumbo på endast tio inspelade poäng på tretton matcher.

Hemmalaget HamKam har som nämnt haft en tuff vår i Eliteserien. Efter en svit på nio raka matcher utan seger kom just en livsviktig sådan senast mot jumbon Ålesund på hemmaplan. 2-1 slutade den matchen och man skapade sig ett tre poängsgap ner till jumboplatsen.

I Bodö/Glimt ser det desto piggare ut. Återigen en fin säsong och en solklar serieledning efter tretton omgångar. Det fina projektet som bedrivs i norra Norge fortsätter skörda frukt och fotbollen som spelas fortsätter bära till segrar.

Maskinen Bodö

Visst må detta vara en cupmatch och den lever sitt egna lilla liv gentemot vad ligamatcher gör. HamKam kan mycket väl ställa bästa möjliga lag på banan mot ett Bodö som kanske roterar en aning. Men, Bodö har inte bara en startelva som slåss om ligatiteln. Bredden i truppen är tillräckligt bra för att man ska kunna slå HamKam även med ett smått roterat lag.

I ligan har lagen mötts en gång den här säsongen. Då vann Bodö med övertygande 3-0, visserligen på hemmaplan. Samtidigt som Bodö kanske roterar en aning, har inte HamKam tabellpositionen för att kunna gå all in på cupspelet. Jag tror man vill ha så mycket kraft som möjligt för att rädda sig kvar i Eliteserien, vilket bara ger mer luft under vingarna till det här spelet.

Jag tror Bodö sätter plattan i mattan från minut ett, och kliver in i halvtid med en ledning. Mitt spel blir därför Bodö asian -0,5 i första halvlek till 1.95 hos bet365!
This is the stats tab
This is the post tip