AIK gästar Hammarby på Tele2 på söndagen.
Mitt speltips: AIK vinner, med insatsen tillbaka på oavgjort.

Glödhett derby inför storpublik. Som vanligt så lever varje derby lite sitt egna liv. Men jag tror på Gnaget här.

Guldjagande AIK ångar på. Svårspelade, hårt jobbande och med ett ramstarkt försvar. Ett av lagen det känns som man vet man får av i nästan varje match. Bara förlorat fyra matcher på hela säsongen. I två av förlusterna har de saknat ett par av ryggradsspelarna pga EM (Häcken borta hann inte Seb och Lustig tillbaka till) eller avstängningar (Seb Larsson och Milosevic missade Degen borta). Inte orimligt att det blivit så att förlusterna kommit där, för AIKs startelva är guldklass, spelare 11-16 är det inte. Nu saknas Stefanelli efter sitt hjärnsläpp i DIF-derbyt, annars är det bra truppläge.

Hammarby saknar Jeahze och Fjoluson pga skador. Fenger avstängd. Tre tunga avbräck då det är spelarna med flest minuter den här säsongen. Blir en ny backlinje med allt vad det innebär. Jeahze är också en viktig offensiv pjäs med sina inspel från vänster. Finns ingen ritkigt bra naturlig ersättare. Bajen blandar och ger prestationsmässigt. Höjden är hög när allt stämmer, men många gånger pendlar prestationerna. Känslan är att det inte riktigt blivit det där tydliga långvariga lyftet efter Billborns sorti. Får de en fullträff prestationsmässigt kan de mycket väl vinna här, men jag är osäker på om de lyckas med att hitta den nivån. Byter ut elvan rätt ofta och känslan är att de fortfarande inte riktigt har klart för sig hur en optimal startelva ser ut.

AIK har ett bra derbyfacit och gör det ofta bra på Tele2. Har en typ av trupp/startelva som trivs väldigt bra i de här matcherna. Är otroligt svåra att göra mål på och kommer sälja sig enormt dyrt såklart. Jag tror inte de förlorar här mot ett Hammarby med defensiva avbräck. Tycker AIK har bättre chans än oddsen säger och gillar laget som underdog här.

Speltips: AIK vinner med insatsen tillbaka vid oavgjort.

This is the stats tab
This is the post tip