Innan Damallsvenskan kliver på lite ledighet ska ett Stockholmsderby utspelas på Nya Söderstadion där topplaget Hammarby tar emot AIK, som brottas i botten av tabellen.

Hammarby:

Hade inga större bekymmer att inkassera den fjärde raka segern när Norrköping avfärdades med 3-0 på bortaplan i lördags. Segern förde regerande mästarna upp på 30 poäng, vilket dock är hela tolv efter överlägsna serieledarna FC Rosengård och tre pinnar efter BK Häcken, som dock tappade poäng senast. För Hammarbys del gäller det alltså fortsatt att plocka poäng för att kunna blanda sig i en eventuell titelstrid.
Hammarby mötte AIK i derbyt på Skytteholm för ett par veckor sedan, den 23 juni, när Hammarby vann med 2-0 efter mål av Smilla Hilma Holmberg och Ellen Wangerheim.

Klara Folkesson gjorde comeback på midsommarderbyt, men oturen har varit framme igen för 24-åringen, som ådrog sig en korsbandsskada mot Värmdö och nu blir borta resten av säsongen.

AIK:

Höll andra nollan för säsongen när man för andra gången på fyra dagar ställdes mot Piteå på Skytteholm. 0-0 räckte till en pinne och var åtminstone lite plåster på såren för 3-5-förlusten på bortaplan ett par dagar tidigare. Resultatraden fem senaste matcherna lyder 1-2-2 och gör att AIK är kvar på negativ kvalplats med 11 poäng från 14 matcher. Avståndet upp till Brommapojkarna på säker mark är två pinnar samtidigt som fem poäng nedåt skiljer till KIF Örebro på nedflyttningsplats.

Senast mot Piteå saknades Vendela Dreifaldt, Nova Furevik, Wilma Ljung Klingwall, Beata Olsson, Felicia Saving, Adelisa Grabus och Patricia Ficherová på grund av skador och i skrivande stund har ingen trupp till derbyt släppts.

Hammarby numret för stort i derbyt

Hammarby är det klart starkaste laget. Det visade man borta för ett par veckor sedan och jag tror de regerande mästarna på nytt kommer visa vilka som bestämmer i derbyt återigen. Hammarby att vinna och hålla nollan finns till 1,83 hos Bet 365. Hammarby har vunnit fyra raka utan att släppa in mål och AIK tillhör inte seriens mest målglada lag.

This is the stats tab
This is the post tip